AHMET YUSUF ŞENGÜL

E-mail aysengul@bingol.edu.tr
Dahili No 5407-1176
Oda No A1-37

Adana'da doğdu. İlköğretimini Şanlıurfa'da tamamladıktan sonra Şanlıurfa Anadolu Lisesi'nden mezun oldu. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinin Ziraat Fakültesi Zootekni bölümünde lisans, Fen bilimleri Enstitüsünde Yükseklisans ve Doktorasını tamamladı. 2010 yılında Bingöl Üniversitesi Ziraat Fakültesinde Araştırma Görelisi olarak göreve başladı. 2016 yılında Bingöl Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Yemler ve Hayvan Besleme Anabilimdalına Yardımcı Doçent olarak atanmış ve halen bu bölümde Yardımcı Doçent olarak görevine devam etmektedir.

Lisans:               Kahramanamaraş Sütçü İmam Üniversitesi

Yüksek Lisans: Kahramanamaraş Sütçü İmam Üniversitesi

Doktora:            Kahramanamaraş Sütçü İmam Üniversitesi

Akademik Ünvanlar
Akademik Ünvan Tarih
Dr. 2016
Yrd.Doç.Dr. 2016
Doç.Dr.
Prof.Dr.
ZTY513 Küçükbaş Hayvanlarının Beslenme Prensipleri 3+0
ZTY512 Süt Sığırlarının Beslenme Prensipleri 3+0

İngilizce: 78.75

Uluslararası hakemli dergilerde yayımlanan makaleler : (SSCI,SCI,SCI-EXPANDED,AHCI)

1) ŞENGÜL TURGAY,İNCİ HAKAN,ŞENGÜL AHMET YUSUF,SÖĞÜT BÜNYAMİN,Kiraz Selahattin (2015).  Effects of Beak Trimming, Stocking Density and Sex on Carcass Yield, Carcass Components, Plasma Glucose and Triglyceride Levels In Large White Turkeys.  Korean J. Food Sci. An., 35(1), 84-89. Full Text Online (PDF)

2) İNCİ HAKAN,SÖĞÜT BÜNYAMİN,ŞENGÜL TURGAY,ŞENGÜL AHMET YUSUF,TAYSI MEHMET REŞİT (2015).  Comparison of fattening performance, carcass characteristics, and egg quality characteristics of Japanese quails with different feather colors.  Revista Brasileira de Zootecnia, 44(11), 390-396. Full Text Online (PDF)

3) İNCİ HAKAN,ÖZDEMİR GÖKÇE,SÖĞÜT BÜNYAMİN,ŞENGÜL AHMET YUSUF,ŞENGÜL TURGAY,TAYSI MEHMET REŞİT (2016).  Comparison of growth performance and carcass traits of Japanese quails reared in conventional, pasture, and organic conditions.  Revista Brasileira de Zootecnia, 45(1), 8-15. Full Text Online (PDF)

4) E.Cacan, K. Kokten, H.Inci, A.Das, A.Y.Sengul, "Fatty acid composition of the seeds of some Vicia species", Chemistry of Natural Compounds (ISI), 52(6), 1084-1086, 2016. Full Text Online (PDF)

5) Senol Celik, Hakan Inci, Turgay Sengul, Bunyamin Sogut, Ahmet Yusuf Sengul, Mehmet Resit Taysi (2016). Interpolation method for live weight estimation based on age in Japanese quails. Revista Brasileira de Zootecnia  45(8):445-450, 2016. Full Text Online (PDF)

6) Şenol Çelik, Bünyamin Söğüt, Turgay Şengül, Ecevit Eyduran, Ahmet Yusuf Şengül (2016). Usability of CART algorithm for determining egg quality characteristics influencing fertility in the eggs of Japanese quail. Revista Brasileira de Zootecnia,  45(11):645-649, 2016. Full Text Online (PDF)

7) Hakan Inci, Gokce Ozdemir, Ahmet Yusuf Sengul, Bunyamin Sogut, Hüseyin Nursoy, Turgay Sengul (2016). Using juniper berry ( Juniperus communis ) as a supplement in Japanese quail diets. Revista Brasileira de Zootecnia, 45(5):230-235, 2016. Full Text Online (PDF)

SSCI,SCI,SCI-EXPANDED,AHCI kapsamı dışındaki Uluslararası hakemli dergilerde yayımlanan makaleler

1) Hakan İNCİ, Ahmet Yusuf ŞENGÜL, Aydın DAŞ, Ersin KARAKAYA Adil KAYAOKAY (2015).  The Comparison Terms Fattening Performance and Carcass Characteristics of Quail Grown in Cages and Place Systems.  TURKISH JOURNAL of AGRICULTURAL  and NATURAL SCIENCES, 2(1), 119-125.

2) Aydın DAŞ, Hakan İNCİ, Ersin KARAKAYA, A. Yusuf ŞENGÜL (2014).  Bingöl İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğine Bağlı Sığırcılık İşletmelerinin Mevcut Durumu.  TURKISH JOURNAL of AGRICULTURAL  and NATURAL SCIENCES , 1(3), 421-429.

3)

1) Hakan İNCİ, Bünyamin SÖĞÜT, Aydın DAŞ, A. Yusuf ŞENGÜL (2013).  Genç ve Hızlı Büyüyen Etlik Piliçlerde Karında Su Toplanması Sendromu (Asites).  Tr. Doğa ve Fen Derg Tr.J.Nature Sci., 2(1), 47-52.

1) Hakan İNCİ, Hüseyin NURSOY, Turgay ŞENGÜL, Ahmet Yusuf ŞENGÜL (2013).  Japon Bıldırcınlarının Diyetlerine İlave Edilen Ardıç Meyvesinin (Juniperus Communis) Besi Performansı Üzerine Etkisi.  8.Ulusal Zootekni Bİlim Kongresi, 26-26

2) Hakan İNCİ, Bünyamin SÖĞÜT, Gökçe ÖZDEMİR, A. Yusuf ŞENGÜL (2013).  Etlik Piliç Diyetlerine Farklı Düzeylerde İlave Edilen Çörek Otu Tohumunun (Nigella sativa)
Besi Performansı Üzerine Etkisi.  8.Ulusal Zootekni Bilim Kongresi