RAMAZAN GÜN

Arş. Gör. RAMAZAN GÜN

Unvan ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ
Birim MERKEZİ LABORATUVAR UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ / GIDA MÜHENDİSLİĞİ
E-mail rgun@bingol.edu.tr
Dahili No 5016
Oda No

1987 yılında Diyarbakır'da doğdu ve ilk ve orta öğrenimini burada tamamladı. 2009 yılında Harran Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümünden mezun oldu,. İngiltere The University of Birmingham Üniversitesi'nde Food Safety Hygiene and Management bölümünden 2014 yılında Master derecesini alarak mezun oldu. Doktora eğitimine 2015 yılında başladığı Atatürk Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümünde devam etmekte olup 2014 yılından beri Bingöl Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümünde Araştırma Görevlisi olarak devam etmektedir. 

Doktora: Atatürk Üniversitesi (2015- Devam)

Tez Konusu: Bingöl İlinde Üretilen Ballarda Pirolizidin Alkaloitlerin Tespiti

Yüksek Lisans: University of Birmingham, MSc Food Safety Hygiene & Management, İngiltere (2014)

Tez Konusu: Impact of Bacteria on the Stability of Double Emulsions

Lisans: Harran Üniversitesi Gıda Mühendisliği (2009)

Tez Konusu: Sucuk ve Salam Üretiminde HACCP Uygulaması

Bingöl Üniversitesi Araştırma Görevlisi (2014- Devam)

Ingilizce

IELTS: 6.5/9  

YDS:   78.75 

SCI Expanded

Kadri, H. E., Gun, R., Overton, T. W., Bakalis, S., & Gkatzionis, K. (2016). Modulating the release of Escherichia coli in double W 1/O/W 2 emulsion globules under hypo-osmotic pressure. RSC Advances6(96), 93694-93706. Full Text Online PDF

Poster Sunumları

Hani El Kadri, Ramazan Gun, Tim Overton, Serafim Bakalis, Tom Mills, Konstantinos Gkatzionis, Effect of structure of emulsions on Escherichia coli, 24th International ICFMH conference, FOOD MICRO, Nantes, France, 2014

Poster Sunumları

El Kadri, H., Gun, R., Overten, T., Bakalis, S., Mills, T., Gkatzionis, K. Effect of Bacteria on the Stability of Double Emulsions. Collage of Engineering and Physical Sciences Research Conference, Birmingham, England, October, 24, 2014.

H. El Kadri, G. Ramazan, T. W. Overton, Mills, T. and K. Gkatzionis, Effect of structure of emulsions on Escherichia coli, SfAM summer conference, Brighton, 2014.

Bildiriler

ÜRÜŞAN ZEYNEP,ARICI BUKET,YAZDIÇ FADİME,DURSUN İNAN,İZOL EBUBEKİR,GÜN RAMAZAN,çiçek isa (2019). BİNGÖL İLİ VE İLÇELERİNDE ÜRETİLEN BALLARIN UÇUCU BİLEŞENLERVE YAĞ ASITLERİNİN GC-MS İLE BELİRLENMESİ. ULUSLARARASI ARICILIK ARAŞTIRMALARI VE SÜRDÜRÜLEBİLİR KIRSALKALKINMA STRATEJİLERİ KONGRESİ (Özet Bildiri/Sözlü Sunum)(Yayın No:6008722)

 İZOL EBUBEKİR,DURSUN İNAN,GÜN RAMAZAN,ARICI BUKET,çiçek isa,YAZDIÇ FADİME,ÜRÜŞAN ZEYNEP (2019). BINGÖL İLI VE İLÇELERINDE ÜRETILEN BALLARIN BAZI METALKONSANTRASYONLARININ ICP-MS İLE BELIRLENMESI. ULUSLARARASI ARICILIK ARAŞTIRMALARI VE SÜRDÜRÜLEBİLİR KIRSALKALKINMA STRATEJİLERİ KONGRESİ (Özet Bildiri/Sözlü Sunum)(Yayın No:5985557) 

 

  1. Kuluçka evresindeki yumurtalar ile ticari yumurtaların görüntü işleme yöntemi ile sağlamlık tespiti, TÜBİTAK PROJESİ, Danışman:TÜRKOĞLU MUAMMER,Araştırmacı:İMAK ANIL,Araştırmacı:GÜN RAMAZAN, 01/10/2018 - 01/01/2020 (ULUSAL)
  2.  Bingöl Bölgesinden Elde Edilen Propolisin Enkapsülasyon ve Taşınımı için Nano-Mikro Taşıyıcı Sistemlerin Geliştirilmesi ve Karakterize Edilmesi, Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi, Araştırmacı:SÜZERER VEYSEL,Araştırmacı:YAR ADEM,Araştırmacı:İZOL EBUBEKİR,Yürütücü:ARSERİM UÇAR DILHUN KERİMAN,Araştırmacı:ÇOBANOĞLU DUYGU NUR,Danışman:SOLMAZ RAMAZAN,Araştırmacı:ASLAN HAKİYE,Araştırmacı:DURSUN İNAN,Araştırmacı:GÜN RAMAZAN, , 24/12/2019 (Devam Ediyor) (ULUSAL) 
  3.  Pikom projelerinde kullanılacak merkezi laboratuvar cihazlarının bakım, onarım ve eğitim hedeflerinin gerçekleştirilmesi’, Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma 4. 1 projesi, Yürütücü:AKMAN FERDİ,Araştırmacı:İZOL EBUBEKİR,Araştırmacı:YAZDIÇ FADİME,Araştırmacı:DURSUN İNAN,Araştırmacı:ARICI BUKET, Araştırmacı: GÜN RAMAZAN, Araştırmacı:ALTUNBAŞ ŞAHİN ECE,Danışman:SOLMAZ RAMAZAN,Danışman:ERDOĞAN İBRAHİM YASİN,Araştırmacı:ÜRÜŞAN ZEYNEP, 05/07/2019 (Devam Ediyor) (ULUSAL) 

Seminer

 “Solutions for Analytical Challenges in Food Safety”, University of Birmingham, Birmingham, UK (April 2014)

Yurtdışı Doktora Araştırma

Project Title: 3D Food Modelling with Photogrametry using Autodesk ReMake 2016, SeAMK Seinajoki University of Applied Science (September 2016 - December 2016)

 

Sertifika

ISO 22000: 2005 Food Safety and Management System Certificate (ICR International Registrar) ANAB Accredited, Certificate Number: GG08.09.038