ÖZKAN ŞİMŞEK

Birim İSLAMİ İLİMLER FAKÜLTESİ / TEMEL İSLAM BİLİMLERİ
E-mail osimsek@bingol.edu.tr
Oda No D3/1

1992 yılı Van doğumlu. İlk ve orta okulu aynı şehirde tamamladı.  2006-2007 eğitim öğretim yılında Van İmam Hatip Lisesinde başladığı lise eğitimine İstanbul Bahçelievler İmam Hatip Lisesinde devam etti ve 2011 yılında bu liseden mezun oldu. Aynı yıl kazandığı İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İngilizce İlahiyat programından 2016'da mezun oldu. Ayrıca lisans eğitimi sırasında Milel ve Nihal Derneği, İlahiyat Araştırmaları Derneği gibi kurumlarda İslamî ilimlere, klasik Arapçaya ve modern Arapçaya yönelik birçok ders aldı ve seminere katıldı. Aralık 2017 yılında Bingöl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Kelam Anabilim Dalına araştırma görevlisi olarak atanmıştır. Halen İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kelam Anabilim Dalında doktora eğitimine devam etmektedir.