AZİZ BÜKEY

Öğr. Gör. AZİZ BÜKEY

Unvan ÖĞRETİM GÖREVLİSİ
Birim BİNGÖL SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU / OTEL, LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ
E-mail abukey@bingol.edu.tr
Dahili No 41 02
Oda No C4-01
  • Çanakkale Üniversitesi Konaklama İşletmeciliği Bölümü.
  • Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği Yüksek Lisans bölümü.
  • 2009 - 2018 yılları arasında İçişleri Bakanlığı.
  • 2018 yılında Bingöl Üniversitesinde Öğretim Görevlisi.
  • 2021 yılında Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Rekreasyon Yönetimi Doktora programı.

Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü, Bölüm Başkanı.

 

 

 

 

DERECE  BÖLÜM/PROGRAM ÜNİVERSİTE  
Doktora

Lisansüstü Eğitim Enstitüsü

        Rekreasyon Yönetimi

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi  
Yüksek Lisans

Sosyal Bilimler Enstitüsü                         

        Turizm İşletmeciliği ABD

Sakarya Üniversitesi

 

Lisans

Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik               

         Konaklama İşletmeciliği

Çanakkale 18 Mart Üniversitesi

 

 

 

GÖREV ADI

GÖREV YERİ BAŞLAMA TARİHİ BİTİŞ TARİHİ

Öğretim Görevlisi

Bingöl Üniversitesi 19.03.2018        ---

 

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI (2009-2018)

 

 

DOĞA SPORLARI

 

REKREASYON VE KENTLEŞME

 

BOŞ ZAMAN SOSYOLOJİSİ

 

KÜLTÜR TURİZMİ VE REKREASYON

 

REKREASYON VE ANİMASYON HİZMETLERİ

 

ÇOCUKLARDA REKREASYON ETKİNLİKLERİ

 

GİRİŞİMCİLİK I 

 

GİRİŞİMCİLİK  II 

 

AŞÇILIK UYGULAMALARI

 

HİJYEN VE SANİTASYON

 

KONAKLAMA İŞLETMELERİ OTOMASYONU

 

TURİZM İŞLET. HUKUKSAL İŞLEMLER

 

KAT HİZMETLERİ YÖNETİMİ

 

 

 

YDS/YÖKDİL: 60

1- Kement, Ü. & Bükey A. (2019).Doğa ve kültür fotoğrafçılığı kapsamında rekreasyonel motivasyonun demoğrafik özelliklere göre incelenmesi. Tourism and Recreation, 1(1), 23-30. Full Text Online (PDF)

2-  Bükey, A. (2019).Turizm eğitimi gören üniversite öğrencilerinin iş değeri algılarının kariyer tercihlerine etkisi. Tourism and Recreation, 1(2), 75-86 Full Text Online (PDF)

3-  Bükey, A. (2019). Otel işletmelerinde çalışan personellerin demografik özellikleri ve işten ayrılma niyetleri arasındaki ilişkinin incelenmesi. Socıal Scıences Studıes Journal, 5(52), 7326-7335. Full Text Online (PDF)

4-  Bükey, A. & Aktaş, M. (2019). Tüketicilerin etnosentrik eğilimlerinin müşteri sadakati üzerine etkisi. Social, Mentality and Researcher Thinkers Journal, 5(26), 1929-1935.Full Text Online (PDF)

5-  Halis, M., Çamlıbel, Z. & Bükey, A. (2020). The Effect of personality characteristics on volunteer motivatıon: A study on ngo employees in the covid19 pandemic processRevista Argentina de Clinica Psicologica, 5(29), 922-934.Full-Text Online (PDF) (SSCI)

6-  Kement, Ü. & Bükey A. (2020).Yeşil satın alma davranış teorisi kapsamında ekorekreasyon faaliyetlerine Katılan Bireylerin davranışlarının incelenmesi: Bolu-YedigöllerTourism and Recreation, 2(2), 134-145. Full Text Online (PDF)

7-   Bükey, A. (2020).Yerel halkın tutumlarının turizm yanlısı davranışlarına etkisi: Bozcaada örneği Akademik Matbuat, 4(2), 100-114.  Full Text Online (PDF)

8- Bükey, A. (2020). Bozcaada Destinasyonu 3S Turizm Ziyaretçilerinin Davranışsal Niyetlerinin İncelenmesi. Herkes için Spor ve Rekreasyon, 2(2), 101-108.  Full Text Online (PDF)

9- Göral, M., Kement, Ü., & Bükey, A. (2021). Turizm Akademisyenlerinin “Kongre” Kavramı ile İlgili Kullandıkları Metaforlar Aracılığıyla Kongrelere İlişkin Algılarının Değerlendirilmesi.Turizm ve İşletme Bilimleri Dergisi, 1(1), 70-82. Full Text Online (PDF)

10- Kement, Ü., & Bükey, A. Başar B., Göral, M.(2021). Envıronmentally Responsıble Behavıor Of Tourısts In Cognıtıve, Affect And Attıtude Aspects: An Integrated Approach To Sustaınable Tourısm Destınatıon. Revısta Anaıs Brasıleıros De Estudos Turístıcos / ABET, 11, 1-12.  Full Text Online (PDF) (ESCI) 

11. Kement, Ü., Çavuşoğlu, S., Bükey, A., Göral, M. & Uslu, A. (2021). Investigation of the Effect of Restaurant Atmosphere on Behavioral Intention. Journal of Tourism and Services, 22(12), 222-242. Full Text Online (PDF) (ESCI-SCOPUS-Q2)

12-  Kement, Ü., Çavuşoğlu, S., Demirağ, B., & Durmaz, Y., Bükey, A. (2022). Effect of perception of COVID-19 and nonpharmaceutical intervention on desire and behavioral intention in touristic travels in Turkey. Journal of Hospitality and Tourism Insights.Full-Text Online (PDF) (ESCI-SCOPUS)

13- Göral, M., & Bükey, A.  (2022). Manevi İklimlerde Var Olan Bir Turizm Ürünü Olarak Türbeler: Bingöl Örneği,  Akademik Matbuat, 6(2), 213-219. Full Text Online (PDF)

14- Bükey, A. & Şahin. H.  (2023). Covıd-19 Sürecinin Tatil Davranışına Etkisi,  Akademik Matbuat, 7(2), 310-321. Full Text Online (PDF)

1- Kement, Ü., Çavuşoğlu, S., Bükey, A. & Başar, B. (2019). Otel Müşterilerinin Algıladığı Hizmet Kalitesinin SERVQUAL Analizi ile         Değerlendirilmesi: Termal turizm İşletmeleri Örneği. Gümüşhane Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Elektronik Dergisi, 10, 25-35.  Full Text Online (PDF) (TR Dizin)

2-   Çavuşoğlu, S. & Bükey, A. (2022). Sağlık Turizmi Deneyiminin Turist İlham Kaynağı ve Bağlılığına Etkisi. Journal of Gastronomy Hospitality and Travel (Joghat), 5(1), 1-15. Full Text Online (PDF) (TR Dizin)

3- Dağ K.  Bükey, A. & Altunöz Ö.(2022). Artırılmış Gerçeklik Pazarlamasında Çevrimiçi Hizmet Deneyiminin İncelenmesiJournal of Gastronomy Hospitality and Travel (Joghat), 5(2),769-784. Full Text Online (PDF) (TR Dizin)

4- Bükey, A. & Gülcan, B. (2022). Turizm ve Rekreasyonda Bandura’nın Öz-yeterlilik Teorisinin Bibliyometrik Analizi. Journal Of Tourısm And Gastronomy Studıes(Jotags), 10(3), 2296-2313. Full Text Online (PDF) (TR Dizin)

1.Kement, Ü., Çavuşoğlu, S., Bükey, A. & Başar, B. (2018).  OTEL MÜŞTERİLERİNİN ALGILADIĞI HİZMET KALİTESİNİN SERVQUAL ANALİZİ İLE DEĞERLENDİRİLMESİ. TERMAL TURİZM  İŞLETMELERİ ÖRNEĞİ.  II. Uluslararası Sürdürülebilir Turizm Kongresi, 20-22 Eylül, Gümüşhane, ss. 160-  172. Tam Metin

 2.  Kement, Ü., Çavuşoğlu, S., Bükey, A., Göral, M. & Uslu, A. (2020). INVESTIGATION OF THE EFFECT OF RESTAURANT  ATMOSPHERE ON BEHAVIOURAL INTENTION. MTCON'20 Conference on Managing Tourism Across Continents. 02-04 Eylül, Ankara, ss. 218-225 Full Text

3. Göral, M. Kement, Ü. & Bükey, A. (2020). TURİZM AKADEMİSYENLERİNİN “KONGRE” KAVRAMI İLE İLGİLİ KULLANDIKLARI METAFORLAR ARACILIĞIYLA KONGRELERE İLİŞKİN ALGILARININ DEĞERLENDİRİLMESİ. MTCON'20 Conference on Managing Tourism Across Continents. 02-04 Eylül, Antalya, ss. 1140-1146 Tam Metin

4. Kement, Ü., Bükey, A., Göral, M. & Başar, B. (2020). ENVİRONMENTALLY RESPONSİBLE BEHAVİOR OF TOURİSTS İN COGNİTİVE, AFFECT AND ATTİTUDE ASPECTS: AN INTEGRATED APPROACH TO SUSTAİNABLE TOURİSM DESTİNATİON. International Travel & Tourism Dynamics (ITTD20) 08-10 Ekim. ss. 403, Tam Metin

5. Kement, Ü., Başar, B. Güner, Ç. & Bükey, A.  (2021). KAHVE TÜKETİCİLERİNİN POUR OVER YÖNTEMİNDE ETİYOPYA VE KOLOMBİYA ÇEKİRDEKLERİNE GÖRE TAT PROFİLLERİNİN İNCELENMESİ.  International Gastronomy Tourism Studies Congress (UGTAK). Sakarya, 7-8 Ekim, Tam Metin 

6. Göral, M. & Bükey, A.  (2022). TURİZM AKADEMİSYENLERİ VE ÖĞRENCİLERİNİN UZAKTAN EĞİTİME DAİR GÖRÜŞLERİNİN METAFORLAR ARACILIĞIYLA DEĞERLENDİRİLMESİ: UZAKTAN EĞİTİM EĞİTİMDEN UZAK MI?. Future Trends In Leısure & Recreatıon (FTLRC 2022). Ankara, 20-21 Ocak, Tam Metin 

7. Kement Ü., Başar B., Bükey A, Yaylı A.(2023). RESTORAN MÜŞTERİLERİNİN TEKNOLOJİK MERAK, TEKNOLOJİK İNOVASYON YENİLİK ARAYIŞININ SATIN ALMA NİYETİNE ETKİSİ: GADGET SEVGİSİNİN DÜZENLEYİCİ ROLÜ, II. Beynəlxalq Elmi Konfrans, 08-09 Aralık,Azerbaycan. Tam Metin.

8. Bükey A, Çavuşoğlu, S. Şahin, H. (2023). GASTRONOMİ TURİZMİ KAPSAMINDA COĞRAFİ İŞARETLİ YENİLEBİLİR ÜRÜNLERİ DENEYİMLEYEN TURİSTLERİN TEKRAR ZİYARET VE TAVSİYE NİYETİNİN İNCELENMESİ: BİNGÖL İLİ ÖRNEĞİ. Beynəlxalq Elmi Konfrans, 08-09 Aralık,Azerbaycan. Tam Metin.

1- Kement, Ü., Çavuşoğlu, S., Bükey, A. & Başar, B. (2018). Termal Turizm İşletmelerinde Tekrar Ziyaret ve Tavsiye Etme Niyetinin İncelenmesi: Otel Ambiyansının Düzenleyici Rolü. 19. Ulusal Turizm Kongresi. 17-21 Ekim, Afyonkarahisar, ss. 800-810. Tam Metin

2-Kement, Ü., Çavuşoğlu, S., Bükey, A. & Başar, B(2019). Doğa Fotoğrafçılarının Yeşil Davranışlara Karşı Tutumunun Çevre Dostu Rekreasyon Davranışına Etkisinin İncelenmesi. 20. Ulusal Turizm Kongresi. 16-21 Ekim , Eskişehir Tam Metin

3. Kement, Ü., Başar, B. Güner, Ç. & Bükey, A.  (2021). Snob Etkinin Daha Fazla Ödemeye Etkisinde Kahve Bağlılığının Aracılık Rolü: Üçüncü Nesil Kahve Tüketimi Örneği. 21. Ulusal Turizm Kongresi.15-17 Ekim, Balıkesir. Tam Metin

4.  Bükey, A. & Bilgehan GÜLCAN  (2022).Turizm ve Rekreasyonda Bandura’nın Öz-yeterlilik Teorisinin Bibliyometrik Analizi, 20. Geleneksel Turizm Sempozyumu, 12 Mayıs 2022,  Sakarya. Özet Metin

5. Murat GÖRAL & Bükey, A.  (2022). Manevi İklimlerde Var Olan Bir Turizm Ürünü Olarak Türbeler: Bingöl Örneği, 20. Geleneksel Turizm Sempozyumu, 12 Mayıs 2022,  Sakarya Özet Metin

6. Tuna, M., Başar, B., Baydeniz, E.,  Kement, Ü., & Bükey, A.,(2022). Çalışanlara Kötü Davranışın Ruminasyon Aracılığında Üretkenlik Karşıtı İş Davranışına Etkisi: Yüzeysel Davranma ve Duygu Düzenlemenin Durumsal Aracılık Rolü. 22. Ulusal Turizm Kongresi.27-29 Ekim, Burdur. Tam Metin

 

1-  Çevre Dostu Ekorekreasyon Tutum ve Davranış Modellemesi. (BAP, Araştırmacı), 2018-2020, Ulusal.

1. Bükey, A. (2020). Türkiye’nin Kış Turizm Merkezleri ve Potansiyeli. E. Sağlık ve M. Tuna  (Ed.), ( 438-447). Konya: Eğitim Yayınevi.

2.  Bükey, A. (2021). Bingöl İli Gastronomik Durum Değerlendirilmesi. Y. Oğan (Ed.), Gastronomi Araştırmaları içinde (215-226). İstanbul: Çizgi Kitabevi.

3. Bükey, A., & Göral M. (2021). Aşı Turizmi. B. Demirci ve A. Solunoğlu, (Ed.), Turizm Araştırma Temaları içinde (44-50). İstanbul: Çizgi Kitabevi Yayınları.

4Göral, M., & Bükey, A. (2021). Destinasyon Markalaşması. C. Güçlü ve S. Çelik (Ed.), Turizm Destinasyonu El Kitabı içinde (87-111). Çanakkale: Paradigma Akademi.

5. Bükey, A. (2021). Dynamics of International Tourism: Contemporary Issues and Problems. İ. Yazıcıoğlu, Ö. Yayla, A. Işın (Eds.), Dynamics of International Tourism: Contemporary Issues and Problems, (377-390). Peter Lang: Berlin ∙ Bern ∙ Bruxelles ∙ Istanbul ∙ New York ∙ Oxford ∙ Warszawa ∙ Wien.

6. Bükey, A., & Göral, M. (2022). Türkiye’de Çay Kültürü ve Gastronomik Değeri. Y. Oğan (Ed.), Gastronomi Araştırmaları içinde (30-37). İstanbul: Çizgi Kitabevi.

7. Bükey, A., & Şen, G. (2022). Gastronomi Turizminin Tamamlayıcı Bir Unsuru Olarak Rekreatif Faaliyetler. Karaçar, E.,Örgün, E., Kargigilioğlu, Ş.  (Ed.), Gastronomi Alanında Güncel Konular ve Yaklaşımlar içinde (13-28). İstanbul: Çizgi Kitabevi.

8. Bükey, A., & Şahin, H. (2023). Yiyecek İçecek İşletmelerine Yönelik Reklam ve Pazarlama Çalışmalarının İncelenmesi. Altunöz, Özlem; Karaçar, Ercan (Ed.), Her Yönüyle Turizm Araştırmaları - 2, (33-41). İstanbul: Çizgi Kitabevi.

9. Şahin, H. & Bükey, A. (2023). Gastronomik Ürünlerin Pazarlanmasında Sosyal Medyanın Rolü. Altunöz, Özlem; Karaçar, Ercan (Ed.), Her Yönüyle Turizm Araştırmaları - 2, (19-31). İstanbul: Çizgi Kitabevi.

10. Çavuşoğlu, S. & Bükey, A. (2023). Sanal Gerçeklik Ve Artırılmış Gerçeklik Sistemi İle Pazarlama. Baydaş Abdulvahap, Yaşar Mehmet Emin, Ata Serhat (Ed.), Dijital Pazarlama Karması ve Güncel Uygulamaları, (107-117). İstanbul:Eğitim Yayınevi.

1-  Yönetim ve Organizasyon Yaz Seminerleri (YOYSEM), 18-22 Haziran 2018,  Akdeniz Üniversitesi, Antalya.

2-  III. Uluslararası Sürdürülebilir Turizm Kongresi, 12-14 Kasım 2021. (Yürütme Kurulu Başkan Yrd.), Bingöl üniversitesi, Bingöl.

1- Turizm Akademisyenleri Derneği (TUADER)- Bingöl İl Temsilcisi

1-  Environmentally Responsible Behavior Of Tourists İn Cognitive, Affect And Attitude Aspects: An Integrated Approach To Sustainable Tourism Destination. En İyi Bildirl Ödülü, (Best Paper Award), İnternational Travel and Tourism Dynamics 2020 (ITDDI 2020 ). Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, 8 - 10 Ekim 2020.