DILHUN KERİMAN ARSERİM UÇAR

Dr. Öğr. Üyesi DILHUN KERİMAN ARSERİM UÇAR

Unvan DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ
Birim SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ / BESLENME VE DİYETETİK
E-mail ducar@bingol.edu.tr
Dahili No Bölüm 1789
Oda No C/III-22

Araştırma Görevlisi/Research Assistant

Bingöl Üniversitesi,Mühendislik Mimarlık Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü /Bingöl University,Faculty of Engineering and Architecture/Department of Food Engineering        

 2013

Araştırma Görevlisi/ Research Assistant

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Mühendislik  Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü /İzmir Institute of Technology/Faculty of Engineering /Department of Food Engineering  

 2013-2017

Yardımcı Doçent/Assistant Professor

Bingöl Üniversitesi, Mühendislik Mimarlık Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü / Bingöl University,Faculty of Engineering and Architecture/Department of Food Engineering        

 2018-2019

Doktor Öğr. Üyesi/Assistant Professor

Bingöl Üniversitesi, Teknik bilimler MYO, Gıda İşleme Bölümü/Bingöl University/Department of Food Processing          

 2019-2020

Doktor Öğr. Üyesi/Assistant Professor

Bingöl Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü /Bingöl University, Faculty of Health Sciences, Department of Nutrition and Dietetics        

 2020-Devam ediyor

Doktor Öğr. Üyesi/Assistant Professor

Bingöl Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü, Toplu Beslenme Sistemleri Anabilim Dalı Başkanı /Bingöl University, Faculty of Health Sciences, Department of Nutrition and Dietetics, Head of Institutional Food Service Department

 2020-Devam ediyor

Doktor Öğr. Üyesi/Assistant Professor

Bingöl Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Güvenliği Anabilim Dalı Başkanı/Bingöl University, Graduate School of Natural and Applied Sciences, Head of Food Safety Department

 2019-Devam ediyor

Doktor Öğr. Üyesi/Assistant Professor

Bingöl Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı/Bingöl University,  Faculty of Health Sciences/Deputy Dean       

 2020-14/02/2024

Visiting Research Scholar Rutgers University (Visiting Research Scholar-Packaging lab.)New Jersey, USA) 2014-2015
Visiting Research Scholar USDA (Eastern Regional Research Center, US Department of Agriculture, (Visiting Research  Scholar-Rutgers University Collaboration) Wyndmoor, PA, USA.) 2015
Visiting Scientist (Erasmus) Erasmus Staff Mobility; University of Milan, Italy 2022
Visiting Scientist (Erasmus) Erasmus Staff Mobility; University of Valensiya, Spain 2023
Visiting Scientist Food Technology, Spain 2023(09-10/2023)
Visiting Scientist Department of Materials Science and Engineering and Chemical Engineering,  Spain 2024(09-10/2024)

 

Education

Ph.D

Food Engineering, İzmir Institute of Technology/Rutgers University, The State University of New Jersey 

MSc

Food Engineering, İzmir Institute of Technology

BSc

Food Engineering, Mersin University  

 

 

 

Araştırma Görevlisi/Research Assistant

Bingöl Üniversitesi,Mühendislik Mimarlık Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü /Bingöl University,Faculty of Engineering and Architecture/Department of Food Engineering        

 2013

Araştırma Görevlisi/ Research Assistant

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Mühendislik  Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü /İzmir Institute of Technology/Faculty of Engineering /Department of Food Engineering  

 2013-2017

Yardımcı Doçent/Assistant Professor

Bingöl Üniversitesi, Mühendislik Mimarlık Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü / Bingöl University,Faculty of Engineering and Architecture/Department of Food Engineering        

 2018-2019

Doktor Öğr. Üyesi/Assistant Professor

Bingöl Üniversitesi, Teknik bilimler MYO, Gıda İşleme Bölümü/Bingöl University/Department of Food Processing          

 2019-2020

Doktor Öğr. Üyesi/Assistant Professor

Bingöl Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü /Bingöl University, Faculty of Health Sciences, Department of Nutrition and Dietetics        

 2020-Devam ediyor

Doktor Öğr. Üyesi/Assistant Professor

Bingöl Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü, Toplu Beslenme Sistemleri Anabilim Dalı Başkanı /Bingöl University, Faculty of Health Sciences, Department of Nutrition and Dietetics, Head of Institutional Food Service Department

 2020-Devam ediyor

Doktor Öğr. Üyesi/Assistant Professor

Bingöl Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Güvenliği Anabilim Dalı Başkanı/Bingöl University, Graduate School of Natural and Applied Sciences, Head of Food Safety Department

 2019-Devam ediyor

Doktor Öğr. Üyesi/Assistant Professor

Bingöl Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı/Bingöl University,  Faculty of Health Sciences/Deputy Dean       

 2020-14/02/2024

- Eda Organik Gıda Dış Tic. Ltd. Şti./ Ar-Ge Müdürü 2004-2007
   

 

Graduate Courses

GGY502 İleri Gıda Kimyası(Yüksek Lisans) /Advanced Food Chemistry 

GGY507 Gıda Ambalajlama ve Teknolojisi/(Yüksek Lisans) Food Packaging and Technology 

GGY508 İleri Gıda Toksikolojisi (Yüksek Lisans)/Advanced Food Toxicology

GGY505 Fonksiyonel Gıdalar (Yüksek Lisans)/Functional Foods

Undergraduate Courses

BES153 Dünya Mutfağı (Lisans)/Word Cousins

BES154 Besin Teknolojisi (Lisans)/Nutrition Toxicology

BES 252 Gıda Katkı Maddeleri (Lisans)/Food Additives

BES 208 Besin Kontrolü ve Mevzuatı (Lisans)/Food Control and Legislations

BES 201 Beslenme İlkeleri ve Uygulamaları (Lisans)/Principles of Nutrition and Appications

BES309 Toplu Beslenme Yapan Kurumlarda Beslenme (Lisans)/Institutional Food Services Systems

BES407 Toplu Beslenme Sistemlerinde Mesleki Uygulamalar (Lisans)/Practice in Institutional Food Service Systems

 

 

  1. Ömer ATLI, Fen Bilimleri Enstitüsü, Arı ve Arı Ürünleri Anabilim Dalı, ‘’Bingöl Arı Sütünün Gıdalarda Fonksiyonel Bir Bileşen Olarak Kullanılması, Antimikrobiyal Aktivitesi Ve Siklofosfamit İle İndüklenmiş Sh-Sy5y Hücre Hattında Koruyucu Etkilerinin Araştırılması’’, Yardımcı Danışman, 2022. Tamamlandı.
  2. Sedanur AŞAN, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Güvenliği Anabilim Dalı, ‘’Arı Ürünlerinin Gıda Ambalajlamada Potansiyel Kullanımının İncelenmesi’’. 2023. Tamamlandı.
  3. Onur DÜNDAR, Fen Bilimleri Enstitüsü, Arı ve Arı Ürünleri Anabilim Dalı,  Polen Ekstraktıyla Üretilen Kefirlerin Depolama Süresince Kalite Parametrelerinin Belirlenmesi. Yardımcı Danışman, 2024,Tamamlandı.
  4. Fırat AYUS, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Güvenliği Anabilim Dalı, “Propolis Bileşenlerinin Taşınımı İçin Yeni Bir Yaklaşım” (Devam Ediyor)
  5. Berçem GÖNÜLDAŞ, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Güvenliği Anabilim Dalı, ‘’Arı Ekmeğinin Enkapsülasyonu İçin Yenilikçi Bir Teknoloji”, (Devam Ediyor)
  6. Esra MESCİ, Fen Bilimleri Enstitüsü, Arı ve Arı Ürünleri Anabilim Dalı, ‘’Pestilin Raf Ömrü Ve Kalite Parametreleri Üzerine Propolis-Kitosan Nanopartiküllerinin Etkisi, ” Yardımcı Danışman, (Devam Ediyor)
  7. İkranur FELEK, Fen Bilimleri Enstitüsü, Arı ve Arı Ürünleri Anabilim Dalı,’’ Farklı Monofloral Arı Poleni Örneklerinin Fiziko-Kimyasal, Morfolojik, Antioksidan Özellikleri Ve Elektroeğirme Yöntemi İle Polen Enkapsülasyonu, ” Yardımcı Danışman, (Devam Ediyor)

 

 

 

- Uysal-Unalan,İ. ,  Sogut,E., 1 3,  E. Realini, C., Cakmak, H., Oz, E.,Espinosa,E.,  Morcillo-Martín , R.,  Oz ,F.,  Nurmi , M.,  A. Cerqueira, M.,  Perera , K. Y.,   Ayhan, Z., Arserim-Ucar,D.K.,  Kanakaki, C.,  Chrysochou, P., ,  Marcos, B., Corredig, M. (2024). Bioplastic packaging for fresh meat and fish: Current status and future direction on mitigating food and packaging waste. Trends in Food Science & Technology.104660. https://doi.org/10.1016/j.tifs.2024.104660.

- Kostić, A. Ž., Arserim‐Uçar, D. K., Materska, M., Sawicka, B., Skiba, D., Milinčić, D. D., ... & Sharifi‐Rad, J. (2024). Unlocking Quercetin's Neuroprotective Potential: A Focus on Bee‐Collected Pollen. Chemistry & Biodiversity, e202400114. https://doi.org/10.1002/cbdv.202400114

- Ersoy Omeroglu, E., Arserim-Ucar, D. K., Çağlayan, N., Yurt, M. N. Z., Tasbasi, B. B., ... & Ozalp, V. C. Sudagidan, M., (2023). Determination of bacterial diversity of propolis microbiota. Chemistry & Biodiversity. e202201182.https://onlinelibrary.wiley.com/doi/epdf/10.1002/cbdv.202201182.

- Hossain, R., Quispe, C., Khan,  Saikat, R. A., A. S. M., Ray, P., Ongalbek, D., Yeskaliyeva, B., Jain, D., Smeriglio, A., Trombetta, D., Kiani, R., Kobarfard, F., Mojgani, N., Saffarian, P., Ayatollahi, S. A., Sarkar, C., Islam, M. T., Arserim Uçar, D.K., Martorell, M., Sureda A., Pintus, G., Butnariu, M., Sharifi-Rad, J., Cho, W. C.(2022). Propolis: An update on its chemistry and pharmacological applications. Chinese Medicine . 17:100 https://doi.org/10.1186/s13020-022-00651-2.

- Arserim Uçar, D. K., Yurt, M. N. Z., Taşbaşı, B. B., Acar, E. E., Yeğin, Z., Özalp, V. C., & Sudağıdan, M. (2022). Identification of bacterial diversity of bee collected pollen and bee bread microbiota by metagenomic analysis. Acta Veterinaria Eurasia., August 22, 2022. DOI: 10.5152/actavet.2022.22031.

- Arserim Ucar, D.K., Korel, F., Liu, L.S., Yam, K.L. 2021.Characterization of Bacterial Cellulose Nanocrystals: Effect of Acid Treatments and Neutralization. Food Chemistry.336,127597.https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2020.127597

- Salehi, B., Selamoglu, Z., Sevindik, M., Fahmy, N. M., Al-Sayed, E., El-Shazly, M., Csupor-Löffler,  B., Csupor, D., Yazdi, S. E., Sharifi-Rad, J., Arserim-Uçar, D. K., Arserim, E. H., Karazhan, N., Jahani, A., Dey, A., Azadi, H., Vakili, S. A., Sharopov, F., Martins, N., Büsselberg, D. 2020. Achillea spp.A comprehensive review on its ethnobotany, phytochemistry, phytopharmacology and industrial applications. Cellular and Molecular Biology. 66(4):78-103.

- Arseri̇m Ucar, K.D. ‘’Smart Nanocontainers for Food Safety’’, Micro & Nano Technologies Series, Smart Nanocontainers, ed. Nguyen-Tri, P., T.Do, Nguyen, T.A., Vol,105-117. Elsevier, 2020.

- Arseri̇m Ucar, K.D., Çabuk, B., "Emerging antibacterial and antifungal applications of nanomaterials on food products Micro & Nano Technologies Series,"Nanotoxicity", ed. Rajendran, S., Nguyen, T.A., Mukherjee, A., Godugu, C., Shukla, R. Elsevier, 2020.

- Salehi, B.,  Krochmal-Marczak, B., Skiba, D., Patra, J. K., Das, S. K.., Das, G.,  Popović-Djordjević, J. B.,  Kostić, A. Ž., Kumar, N. V.A., Tripathi, A.,   Al-Snafi, A.E., Arserim-Uçar, D. K.,  Konovalov, D. A., Csupor, D., Shukla, I., Azmi, L., Mishra, A. P., Sharifi-Rad, J., Sawicka, B., Martins, N., Taheri, Y., Fokou, P. V. T., Capasso, R., Martorell, M., 2020. Convolvulus Plants - A Comprehensive Review on bioactive nutrients, functional foods and pharmacological applications. Phytotherapy Research:1-14.

- Salehi, B., Abu-Darwish, M.S., Tarawneh, A.H., Cabral, C., Gadetskaya, A.V.,Salgueiro, L., Hosseinabadi, T., Rajabi, S., Chanda, W., Sharifi-Rad, M., Mulaudzi, R.B., Ayatollahi,S.A., Kobarfard, F., Arserim-Uçar, D.K., Sharifi-Rad, J., Ata, A., Baghalpour, N., Contreras, M.d.M. 2019.Thymus spp. plants - Food applications and phytopharmacy properties, Trends in Food Science &Technology.85.287-306.

- Uysal Ünalan, İ., Arseri̇m Uçar, D. K., Arcan, İ., Korel, F., Yemenicioğlu, A. 2011. Antimicrobial potential of polylysine in edible films, Food Science and Technology Research, 17, 375-380.

- Arserim-Uçar, D.K Sousa A.M.M., Korel F., Takhistov P., Jin T.Z., Liu L.S., Yam K.L. Antimicrobial Poly (lactic acid) Fibers. I. Feasibility study of composite PLA fibers formulated with bacterial cellulose  nanocrystals Pickering emulsions for food packaging applications (in process).

- Arserim Ucar D.K, Korel F., Takhistov Liu L.S., Yam K.L. Antimicrobial poly (lactic acid) fibers. II. An emulsion-based delivery system for active release of eugenol (in process).

- Arserim Ucar D.K, Huyn, P.T., Korel F., Takhistov Liu L.S., Yam K.L. Bacterial Cellulose Pickering Emulsions Characterization with Eugenol Essential Oil (in process),

 

 

  1. Arserim Ucar, DK., Gecibesler IH., Sudağıdan M., Süzerer V., Solmaz R. (2020).Determination of Biological Activity, Lipophilic and Volatile Organic Compounds of Bingöl Propolis Isolates. Turkish Journal of Nature Science. Special Issue,(9).https://doi.org/10.46810/tdfd.776424
  1. Arseri̇m Ucar, K.D. 2024. Green Synthesis of Anise Honey Mediated Silver Nanoparticles. XIII International Agriculture Symposium.AGROSMY 2024.10-13 October 2024. Bosnia and Herzegovina.(Oral Presentation).
  2. Aşan, S.,Arseri̇m Ucar, K.D. 2023. Novel Multilayered Electrospun Pullulan Film for Food Packaging Applications. 3rd CIRCUL-A-BILITY Conference, 11-13 September 2023, Madrid, Spain.
  3. Arseri̇m Ucar, K.D. 2022.A Novel Approach to the Encapsulation of Thyme Essential Oil.  XIII International Agriculture Symposium.AGROSMY 2022.6-9 October 2022. Bosnia and Herzegovina.(Full text).(Oral Presentation).
  4. Arseri̇m Ucar, K.D. 2021. Electrosprayed Food Grade Particles for Food Safety Applications. 2nd International/12th National Food Engineering Congress.25-27 November 2021, Ankara, Turkey. (Full text).(Oral Presentation).
  5. Arseri̇m Ucar, K.D, Aşan, S., Kaya, F. 2019. Potential Use of Bee Products as Functional Foods. International Apicultural Research and Sustainable Regional Developments Strategy Congress. 11-13 October 2019, Bingöl, Turkey.(Oral Presentation).
  6. Arseri̇m Ucar, K.D. Nanocarriers in Food Packaging for Food Safety. 2019. Workshop.World Congress on Food Science and Technology. 15-17 July 2019, Rome, Italy.(Oral Presentation).
  7. Arseri̇m Ucar, K.D. Chitin Nanocrystals and Potential Applications. 2018. 2nd International Conference on Agriculture, Food, Forest Sciences, and Technologies. 2-5 April 2018, Çeşme, Turkey. (Oral Presentation).
  8. Arseri̇m Ucar, K.D.,  Sousa A.M.M., Korel, F., Liu, L.S., Tony Z. Jin, Paul Takhistov, Kit L. Yam. 2017. Antimicrobial Poly(lactic acid) Fibers: Emulsion-Based Delivery System for Active Release of Eugenol. IFT Institute of Food  Technologists-2017. 25-28 June 2017, Las Vegas, Nevada, USA.
  9. Arseri̇m Ucar, K.D.,  Sousa A.M.M., Korel, F.,Liu, L.S., Yam, K.L. 2016. Eugenol Encapsulated Poly(lactic acid) (PLA) Active Fibers for Controlling Postharvest Diseases of Table Grapes. 2nd Congress on Food Structure Design FSD 2016. 25-29 October  2016, Antalya, Turkey.     (Oral Presentation).    
  10. Arseri̇m Ucar, K.D., Korel, F.,Y am, K.L. 2016. Feasibility Study of Gelatin Edible Coatings Containing Bacterial Cellulose Pickering Emulsions on Quality of the Strawberry. International ISEKI_Food Conference, ISEKI 2016, 6 - 8 July 2016, Vienna, Austria.(Oral Presentation).
  11. Arseri̇m Ucar, K. D., Korel, F., Arserim, E.H., Yam, K. L. 2016. Characterization of Bacterial Cellulose Nanocrystals by Acid Treatments and Neutralization. International Conference on Nanotechnology for Renewable Materials, TAPPI 2016,13-16 June 2016, Grenoble, France.
  12. Arseri̇m Ucar, K.D ., Korel, F., Konuk, D., Durmaz G. 2015.Effect of Natural Mineral Blends on Quality of Fresh Strawberries Stored in Different Types of Household Refrigerators. - IFT Institute of Food  Technologists-2015, 11-14 July 2015, Şikago, IL,  USA.  
  13. Arserim-Ucar, D.K., Korel F., Durmaz G. 2014. Effect of Ozonizer on Shelf-life of Fresh Mushrooms Stored in Different Types of Household Refrigerators. International Food Congress. Novel Approaches in Food Industry, 26-29 May 2014,  Kuşadası, Turkey.
  14. Korel, F., Arserim Ucar, D.K., Aytul, K.K. 2010. Efficacy of silk fibroin-carrageenan films incorporated with grape seed extract on raw chicken breast meat quality, XIII. European Poultry Conference, 23-27 August 2010, Tours, France.
  15. Arserim-Ucar, D.K., Korel F., Bayraktar, O. 2009. Preparation and Characterization of Silk Fibroin-Carrageenan Blend Films Incorporating Grape Seed Extract, 3rd International Congress on Food and Nutrition, 22-25 April 2009,  Antalya, Turkey.
  16. Arserim-Ucar, D.K., Korel F., Bayraktar, O. 2008. Antimicrobial activities of silk fibroin-carrageenan films incorporating grape seed extract, The 21st International ICFMH Symposium, 462, 1-4 September  2008, Aberdeen, Scotland.
  17. Aytul, K.K., Korel, F., Arserim-Ucar, D.K., Uysal I., Bayraktar, O., 2008,  Efficacy of olive leaf extract for enhancing quality of beef cubes, 54th International Congress of Meat Science and Technology, 51, 10-15 August 2008, Cape Town, South Africa.
  18. Arserim, K.D., Uysal, İ., Korel, F. 2007. Edible films and coatings incorporated with essential oils and plant extracts, 2nd International Congress on Food and Nutrition, 24-26 October, Istanbul, Turkey.

 

 

 

 

Arserim-Uçar, D. K.,Kose, G., Korel, F.. (2022). Bakteriyel Selülozun Pickering Emülsiyon Bazlı Sürdürülebilir Taşınım Sistemlerinde Uygulanabilirliği. Sürdürülebilir Gıda Sistemleri Kongresi.10-12 Kasım 2022, Manisa, Türkiye.

-Felek, İ., Akyol Kuyucuoğlu, N., Dursun, İ., Çağlayan, N., Arserim-Uçar, D. K. (2022). New Concept on Cold Drinks: Antıoxidant-Rich Cold Drink Based On Bee Products. . 2nd International Apicultural Research and Sustainable Regional Development Strategy Congress, 24-26 October 2022, Bingöl, Türkiye.

- Ayus, F.,  Arserim-Uçar, D. K., Dursun, İ. (2022). Encapsulation of Propolis: Methods and Challenges. . 2nd International Apicultural Research and Sustainable Regional Development Strategy Congress, 24-26 October 2022, Bingöl, Türkiye.

- Gönüldaş, B.,  Arserim-Uçar, D. K., Dursun, İ. (2022). Extraction Methods of Bee Bread: Biological Activity Based. 2nd International Apicultural Research and Sustainable Regional Development Strategy Congress, 24-26 October 2022, Bingöl, Türkiye.

- Arserim Ucar, D.K., F. Korel. 2017. Encapsulation of Volatile Essential Oils. 3. İç Anadolu Bölgesi Tarım ve Gıda Kongresi (TARGID). 26 28 October 2017. Sivas, Turkey.  

 - Uysal Ünalan, İ., Yener, F.Y.G.Y Arserim Ucar, D.K., Korel, F.,  Yemenicioğlu, A. 2013. Application of Alginate Films Containing Protective Cultures on Fresh Beef , 4th Food Safety Congress, 14-15 May 2013, İstanbul, Turkey.

 

Frontiers in Microbiology/Review Editor

Turkish Journal of Agricultural and Natural Sciences/ Section Editor

- BeenBee /Section Editor

- Frontiers in Nutrition

- IFT Abstract Reviewer

- Innovative Food Science and Emerging   Technologies

- Food Packaging and Shelf Life

- Biomass Conversion and Biorefinery

- Food Biophysics

- LWT: Food Science & Technology 

- Journal of Food Quality

- International Journal of Dairy Technology

- Food Control

- Agriculture-MDPI

- Applied Sciences, MDPI

- Horticulturae-MDPI

- Separations-MDPI

- Molecules-MPDI

- Foods-MDPI

- Antibiotics-MDPI

-IJERPH-MDPI

- Egyptian Journal of Botany

- International Journal of Food Studies (ISEKI)

- International Advanced Researches and       Engineering Journal 

- Food Science & Nutrition

- Journal of Applied Polymer Science

- Food and Bioproducts Processing

- European Food Research and Technology

 - Eurasian Journal of Biological and Chemical Sciences (Eurasian J. Bio. Chem. Sci.)

- Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology(TURJAF)

 

 

- Siyez Unundan ve Stevia Katkılı Fonksiyonel Atıştırmalık. TUBİTAK/2209

- Monofloral Arı Polenlerinin Farklı Ekstraksiyon Teknikleri ile Fenolik İçeriklerinin ve Antioksidan Aktivitelerinin Belirlenmesi. TUBİTAK/1002

- Arı Ürünlerinin Gıda Ambalajlamada Potansiyel Kullanımının İncelenmesi.TUBİTAK/1002

- Doğal Bir Ürün Olan Kefirin Polen Ekstraktı ile Zenginleştirilmesi. TUBİTAK/1002

- Propolisin Kitosan Pickering Emülsiyon Sistemi ile Taşınımı ve Gıda Uygulamalarındaki Potansiyeli. TUBİTAK/1002

- Bingöl İli Geven Bitkisinin ve Geven Balının Biyolojik Aktivitelerinin, Fenolik Madde ve Aroma Profillerinin Karşılaştırılması. BÜBAP 2021-2022.

-  Bal Dolum Paketleme ve Temel Petek Üretim Tesisi Projesi. DAP 2021. 

- Bingöl Arı Sütünün Gıdalarda Fonksiyonel Bir Bileşen Olarak Kullanılması, Antimikrobiyal Aktivitesi Ve Siklofosfamit İle İndüklenmiş SH-SY5Y Hücre Hattında Koruyucu Etkilerinin Araştırılması. BÜBAP.2020-2021.

- Bingöl Bölgesinden Elde Edilen Propolisin Enkapsülasyon ve Taşınımı için Nano-Mikro Taşıyıcı Sistemlerin Geliştirilmesi ve Karakterize Edilmesi, Strateji ve Bütçe Başkanlığı ve Yüksek Öğretim Kurumu Eş Güdümünde “Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması” Programı Bingöl Üniversitesi “Tarım ve Havza Bazlı Kalkınma” Alanı, 2017K214000, PİKOM-Arı.2019.012.

- Elektrospinning Yöntemiyle Üretilen Antimikrobiyal Madde İçeren Biyobozunur Flmlerin Gıda Ambalajlama Uygulamalarında Kullanımı. IYTE BAP, 2016.

- Biyoaktif Gıda Paketlemesi için Kompozit Materyallerin Geliştirilmesi, TÜBİTAK Projesi, 2214-A Kapsamında, 2014-2015.

- Üzüm Çekirdeği Özütü İçeren Fonksiyonel Yenebilir Filmlerin Geliştirilmesi ve Çeşitli Gıdalara Uygulanması, TÜBİTAK Projesi, 2009, TOVAG 108O59.

 

 

 

 

 

 

 

 

  1. Arseri̇m Ucar, K.D. ‘’Smart Nanocontainers for Food Safety’’, Micro & Nano Technologies Series, Smart Nanocontainers, ed. Nguyen-Tri, P., T.Do, Nguyen, T.A., Vol,105-117. Elsevier, 2020.
  2. Arseri̇m Ucar, K.D., Çabuk, B., "Emerging Antibacterial and Antifungal Applications of Nanomaterials on Food Products, Micro & Nano Technologies Series,"Nanotoxicity", ed. Rajendran, S., Nguyen, T.A., Mukherjee, A., Godugu, C., Shukla, R. Elsevier, 2020.
  3. Arseri̇m Ucar, K.D., Konuk, D., Korel F. Microbial Exopolysaccharides in Food Processing Industrials. Springer, 2021.

 

 

 

- TUBİTAK 2214/A-Yurt Dışı Doktora Sırası Araştırma Bursu /2014-2015/ Rutgers Üniversitesi, New Jersey, ABD.
- 2. En iyi Sunum Ödülü( 2nd Best Oral Presentation Award.) 2nd Congress on Food Structure Design FSD 2016 Kongresi