PİROZ DÜZDABAN

Öğr. Gör. PİROZ DÜZDABAN

Unvan ÖĞRETİM GÖREVLİSİ
Birim PİLOT ÜNİVERSİTE KOORDİNASYON MERKEZİ / REKTÖRLÜK
E-mail Pduzdaban@bingol.edu.tr
Dahili No 5460
Oda No Arı ve Doğal Ürünler AR-GE ve ÜR-GE Merkezi, Ofis 1

Lisans: Bingöl Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü

Yüksek Lisans: Bingöl Üniversitesi Arı ve Arı Ürünleri ABD

Doktora: Bingöl Üniversitesi Arı ve Arı Ürünleri ABD-devam ediyor

Bitlis Eren Üniversitesi-Öğretim Görevlisi

Bingöl Üniversitesi-Öğretim Görevlisi

  • Arı Davranışları (Bitlis Üniversitesi Hizan MYO)
  • Arıcılık Uygulama (Bitlis Üniversitesi Hizan MYO)
  • Çevre Koruma (Bitlis Üniversitesi Hizan MYO)
  • Fitofarmasötikler (Bitlis Üniversitesi Hizan MYO)

Şahin, İ., Çağlayan, N., Şimşek, A., Düzdaban, P., İklimsel Değişikliğin Bingöl Balına Etkisi, 2. Uluslararası Arıcılık Araştırmaları ve Sürdürülebilir Kırsal Kalkınma Stratejileri Kongresi  24-26  Ekim 2022 BİNGÖL-TÜRKİYE .

“Solhan ve Genç İlçelerinin Arı Florasının Tespiti ile Ballarının Palinolojik Özelliklerinin Belirlenmesi”. Bursiyer. Bingöl Üniversitesi Proje no: PİKOM-Bitki.2018.002 Proje Tipi: BÜ- THBKP-BİTKİ. 

Strateji ve Bütçe Başkanlığı ve Yüksek Öğretim Kurumu Eş Güdümünde “Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması” Programı Bingöl Üniversitesi “Tarım ve Havza Bazlı Kalkınma” Alanı, 2017K214000Bingöl Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü PİKOM-Arı.2019.003 2019 (Temmuz)-2022 (Temmuz). Bursiyer. Bingöl Balının Markalaşmasına Yeni Nesil Teknolojik Dokunuş: DNA Barkodlama. 

Strateji ve Bütçe Başkanlığı ve Yüksek Öğretim Kurumu Eş Güdümünde “Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması” Programı Bingöl Üniversitesi “Tarım ve Havza Bazlı Kalkınma” Alanı, 2017K214000,PİKOM -KP.2022.002. Bursiyer. Bingöl İlinde Bulunan Bal Arısı (Apis mellifera L.) Irk ve Genotiplerini Temsil Eden Kolonilerin Orijinal Alanında Belirli Karakterler Yönünden İyileştirilmesi. 

TÜBİTAK 1001 TOVAG 121O649 2021 (Ağustos)-2024 (Ağustos). Bursiyer. Buğdaya Özgü Mikrobiyal Konsorsiyumun Kurulması ve Konsorsiyumun Polihipe Polimerine Immobilizasyonu Yoluyla Yeni Biyogübre Formülasyonunun Tasarımı. 

 

Polat, R., Canlı, D., Selvi, S., Esim N., Çakılcıoğlu, U., Ecem Bayram, N., Caf, A., Ahıskalı, M., Ürüşan, Z., Düzdaban, P., Nadiroğlu, M. "Bingöl Arı Florası ve Polen Atlası", Akademisyen Yayınevi, Ankara, Türkiye, 2021. 

  • Arı Sütü Üretimi ve Ana Arı Yetiştiriciliği Eğitimi, 31.07.2023-04.08.2023, Bingöl Üniversitesi

  • Arıcılık Programı, 17.01.2023-14.02.2023, Bingöl Halk Eğitim Merkezi
  • II. Uluslararası Arıcılık Araştırmaları ve Sürdürülebilir Kırsal Kalkınma Stratejileri Kongresi, 24-26 Ekim 2022, Bingöl Üniversitesi
  • Arıcılık ve Arı Ürünleri Ortak Araştırmalar Çalıştayı, 18 Mayıs 2022, Bingöl Üniversitesi

  • Uluslararası Arıcılık Araştırmaları ve Sürdürülebilir Kırsal Kalkınma Stratejileri Kongresi, 11-13 Ekim 2019, Bingöl Üniversitesi

  • TÜBİTAK 4007 Yerden Göğe Bilim Şenliği, 17-19 Ekim 2024, Bingöl Üniversitesi

Bölüm ve Fakülte ikinciliği (2018).