M. ZEKİ DURSUN

Birim SİVİL SAVUNMA UZMANLIĞI
E-mail mzdursun@bingol.edu.tr
Oda No Rektörlük Binası-Sivil Savunma Uzmanlığı 3-11

1968 yılında Bingöl Genç  Aktoprak köyünde doğdu. 1993 yılında Servi Belediyesinde Memur olarak göreve başladı. 1996 yılında Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğüne naklen atandı. 2002-2008 yılları arasında Bingöl Valiliği İşlemler Şefliğinde geçici görevle çalıştı.

2009 yılında Milli Eğitim Bakanlığınca açılan görevde yükselme sınavını kazanarak Şef unvanını aldı. 2011 yılında Bingöl İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne Şef olarak naklen atandı.  2014-2017 yılları arasında Bingöl AFAD Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi Şube Müdürlüğünü vekâleten yürüttü. Bingöl İl Afat Müdahale Planı ve 26 Yerel Düzey Hizmet Grupları Operasyon Planlarının hazırlanması, (Ankara AFAD Başkanlığınca yürütülen pilot il çalışmaları dahil) güncellenmesi, yürütülmesi ve masa başı tatbikatlarının gerçekleştirilmesi çalışmaları ile  AFAD Başkanlığı tarafından yürütülen Afete Hazır Türkiye  projesi ile ilgili çalışmaları il bazında yürütülmesi çalışmalarını yürüttü.

24.07.2018 tarihinde Bingöl Üniversitesi emrine Şef olarak naklen atandı. 28.08.2018 tarihinden itibaren görevlendirildiği Sivil Savunma Amirliği  görevine devam etmektedir.

İŞLETME FAKÜLTESİ (LİSANS)

Afet ve Acil Durum Yönetimi