NİHAT YILMAZ

Birim BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI
E-mail nyilmaz@bingol.edu.tr
Oda No

Teknik hizmet talepleriniz için lütfen destek.bingol.edu.tr web sayfasından talep oluşturunuz.

Fırat Üniversitesi                       :   Yazılım Mühendisliği

Fırat Üniversitesi                       :   Bilgisayar Donanım Bölümü

Elazığ Anadolu Teknik Lise   :   Elektronik Bölümü

▪  ASM Telekom  A.Ş   ( Operasyon ve Koordinasyon Direktörü )

▪   Sorumluluğumda bulunan bölümlerin HelpdeskRN OptimizasyonApplicationDrive Test,   OMC Bina Alt Yapı BölümüAbone Şikayeti Test Bölümü  için belirlenen KPI ve hedeflerin tutturulması için gerekli çalışmaları yapmak,  karşılaşılan sorunlar için çözüm ve çalışma şeklini belirlemek.   Her bölüm için hakkedişlerin hazırlanması, ayrıca müşterimizin talepleri doğrultusunda,  bazı konularda analizler yapıp problem çözümü konusunda önerilerde bulunmak.   Personelin eksik olduğu konuları belirleyip iç ve dış eğitimlerle personelin gelişimini sağlamak.    Öngörülen bazı krizler için önceden gerekli ön hazırlıkları yapıp alınması gereken aksiyonların gerekli bölümler ile paylaşılması ve bölümler arası koordinasyonu  sağlamak.   Şebekede oluşabilecek  bazı arızaların önceden tespitini yapıp servis kaybını minimize etmek. 7/24 şebekede alarm takibi yapmak.

▪ Turkcell Teknoloji ve İletişim A.Ş     (Core Network Operation Management Center)

▪  Santral salonunda kurulacak olan cihazların (MSC, BSC, MGW,GGSN, HGSN, DC enerji ekipmanları, Akü gurupları,UPS, DRC, ODF Modülü, Data Network ekipmanları v.b)  kurulum ve kabulünü yapmak. Cihazları servise almadan önce gerekli temel testleri yapmak.   Planlı ve arıza çalışmalarında OMC’ deki SW / HW  çalışmalarını koordine edip çalışmayı yapmak.   OMC birimine yönlendirilen abone şikayetleri için gerekli analizleri yapıp problemi çözmek,  çözülemeyen problemler için Vendora  CSR açıp takibini yapmak.   GSM Salonundaki cihazlarda  oluşabilecek her türlü arızaya (SW / HW)  müdahale edip , problemin giderilmesi.   BTS veya NodeB kaynaklı sorunlar için sahaya ekip yönlendirmek, ihtiyaç duyulması halinde  saha ekibine teknik destek verilmesi, BÇO dan gelecek taleplere cevap  verilmesi  (Teknik konularda eğitim vermek)

▪ CYBERSOFT Enformasyon  Teknolojileri  ( Eğitmen /  Uygulama Yazılımı İşletmeni    )

▪ Maliye Bakanlığının; Vergi Dairesi Otomasyonu Projesinde (VEDOP),  Defterdarlık Gelir Müdürlüğü  (DEFGEL)  ve Vergi Denetmenleri Büro  Başkanlığı (VEDOS) programlarının  Türkiye genelinde eğitim ve işletim desteğini vermek.

▪ AFM Sinemaları   ( Bilgi İşlem )

▪   Türkiye genelindeki bütün şubelerin; Server, terminal pc, ticari yazılım ve network sistemlerinin olası problemlerine teknik destek, gerekirse yerinde hizmet sunmak. Ayrıca genel anlamda problemleri en aza indirgemek için sistemde iyileştirmeler yapmak. Veri güvenliğini sağlamak.

▪ ABC   Bilişim   Sistemleri    ( Teknik   Servis   Müdürü )

▪  Yeni projelerin  network sistemlerinin tasarımı, kurulumu, donanımsal yeterlilik tespit çalışmaları, uygun işletim sistemlerinin belirlenmesi, istenilen ticari yazılım modüllerinin yüklenip kullanılır hale getirilmesi. (Server için gerekli kabinetlerin kurulumu, data network kablolama dahil )   Anlaşmalı olduğumuz  firmaların; yazılım, donanım problemlerine ve network sistemlerinde oluşan sorunlara çözüm bulmak, periyodik bakımlarını yapmak.   Data kurtarma işlemleri.   Satmış olduğumuz   Pegasoft    ( Smart ,  Business ve Enterprise ) ve VEGA ticari yazılımların kurulumu ve eğitiminin verilmesi.

▪ Gelişim Bilgisayar  A.Ş.    ( Satış ve Teknik Servis Sorumlusu )

▪    Kurumların ihalelerine girip, takip etmek. Bilgisayar ve çevre birimlerinin bakım ve onarımını yapmak. Network sistemlerinin tasarımı ve kurulumu çalışmalarını yürütmek.

▪ Almış Olduğum Eğitim ve Sertifika Bilgileri

CCNA-1, CCNA-2 ,  CCNA-3  Eğitimi

▪ Tcp/Ip & Data Network On Sıte Support Trainig

▪ ED-AGST Alçak Gerilim Sistem Tasarımı Eğitimi