A-Uluslararası Hakemli Dergilerde Yayımlanan Makaleler- SCI-Expanded
1. M. Gonzalez Ronquillo, A. P. Faciola, H. Nursoy, G.A. Broderick. Effect of increasing dietary protein with constant lysine:methionine ratio on production and omasal flow of nonammonia nitrogen in lactating dairy cows.J. Dairy Sci. 101, 3, 2084-2095, 2021. Abstract
2.H. Nursoy, M. Gonzalez Ronquillo, A. P. Faciola, G.A. Broderick. “Lactation response to soybean meal and rumen-protected methionine supplementation of corn silage-based diets” J. Dairy Sci. 101, 3, 2084-2095, 2018. Abstract
3. Oktay Kaplan, Mehmet Avcı, Nihat Denek, Murat Sedat Baran, Hüseyin Nursoy and Faruk Bozkaya,“Influence of humic acid addition to drinking water on laying performance and egg quality in Japanese quails“ Indian J. Anim. Res., 2018, B-874 [1-4]. Full Text Online (PDF)
4. İnci H.,Özdemir G., Sengul A. Y., Sogut B., Nursoy H., Şengül T. Using Juniper Berry (Juniperus communis) as a Supplement in Japanese Quail Diets.R. Bras. Zootec., 45(5):230-235, 2016 Full Text Online (PDF)
5. Nursoy, H., Söğüt, B., Taşal, T., Aldemir, R., Kaplan, O., Altaçlı, S.“The Effects of Varying Dietary Na/K Ratio and Electrolyte Balance of Diets on Growth, Blood Gases, Hematological Variables, Ionized Calcium and Carcass Traits in Broiler Chickens” Kafkas Univ Vet Fak Derg 17 (6), 979-986, 2011. Full Text Online (PDF)
6. Aksoy, İ., Nursoy, H. “Vejetasyonun Farklı Dönemlerinde Biçilen Macar Fiği Buğday Karışımının Besin Madde Kompozisyonu, Rumende Yıkılım Özellikleri, in vitro Sindirilebilirlik ve Rölatif Yem Değerinin Belirlenmesi” Kafkas Univ Vet Fak Derg 16 (6), 925-931, 2010. Full Text Online (PDF)
7. Diler, İ., Arabacı, M., Nursoy, H. ve Göncü, M. “The Effects of Diets Supplemented with CaCl2 and Rock Salt on Growth, Feed Efficiency and Some Serum Mineral Levels in Rainbow Trout, Oncorhynchus mykiss” Kafkas Univ Vet Fak Derg 16 (Suppl-B): 271-275, 2010. Abstract Full Text Online (PDF)
8. Arabacı, M., Nursoy, H. Diler İ. “The Influence of Changing Dietary Cation-Anion Differences and Dietary Na/K Ratios on Growth and Feed Efficiency in Rainbow Trout, Oncorhynchus mykiss” Journal of Animal and Veterinary Advances, 9, 11, 1607-1613, 2010. Abstract Full Text Online (PDF)
9. Kaplan O., Deniz S., Karslı, M.A., Nursoy, H., Avcı M. “Effects of Sodium Bicarbonate, Magnesium Oxide and Dried Sugar Beet Pulp in Diets of Dairy Cows on Milk Yield, Milk Composition and Rumen Fluid and Some Blood Parameters” Journal of Animal and Veterinary Advances, 9, 11, 1570-1574, 2010. Abstract Full Text Online (PDF)
10. Karsli M.A., Tasal, T. and Nursoy H. “Effects of dietary inclusion of hazelnut-meal with soybean-meal on microbial protein synthesis” Small Ruminant Research, 6, 45-52, 2006. Abstract Full Text Online (PDF)
11. Keskin B., Yılmaz, İ.H., Karslı, M.A. Nursoy, H. “Effects of Urea or Urea plus Molasses Supplementation to Silages with Different Sorghum Varieties Harvested at the Milk Stage on the Quality and In Vitro Dry Matter Digestibility of Silages” Tr. J. Vet. Anim. Sci., 29, 1143-1147, 2005. Abstract Full Text Online (PDF)
12. Nursoy, H., Kaplan, O., Oğuz, M. N. ve Yılmaz, O. “Effects of Varying Levels of Live Yeast Culture on Yield and Some Parameters in Laying Hen Diets” Indian Vet. J., 81, 59- 62, 2004. Abstract Full Text Online (PDF)
13. Demirel, M., Deniz, S., Yılmaz, İ. ve Nursoy H. “Hamur Olum Döneminde Biçilen Kimi Sorgum Çeşitlerine Üre yada Üre ve Melas Katkısının Silaj Kalitesi ile Sindirilebilir Kuru Madde Verimine Etkisi” Tr. J. Vet. Anim. Sci., 28, 1, 29-37, 2004. Abstract Full Text Online (PDF)
14. Deniz, S., Karslı, A., Nursoy, H. ve Kutlu, M. S. “Ruminantların Beslenmesinde Yaygın Olarak Kullanılan Proteince Zengin Bazı Yem Hammaddelerinin Protein Parçalanabilirlik Özelliklerinin İn Sacco Yöntemle Belirlenmesi” Tr. J. Vet. Anim. Sci., 28, 1079-1086, 2003. Full Text Online (PDF)
15. Nursoy, H., Deniz, S., Demirel, M. ve Denek, N. “Süt Olum Döneminde Biçilen Kimi Mısır Hasıllarına Üre ve Melas Katkılarının Silaj Kalitesi ile Sindirilebilir Kuru Madde Verimine Etkisi” Tr. J. Vet. Anim. Sci. 27, 1, 93-99, 2003.Abstract Full Text Online (PDF)
16. Karslı, M. A., Deniz, S., Nursoy, H., Denek, N. ve Akdeniz, H. “Vejetasyon Döneminin Mera Kalitesi ve Hayvan Performansı Üzerine Etkilerinin Belirlenmesi” Tr. J. Vet. Anim. Sci., 27, 1, 117-124, 2003. Abstract Full Text Online (PDF)
17. Akdeniz, H., Karslı, M. A., Nursoy, H. ve Yılmaz, İ. “Bazı Tane Sorgum Çeşitlerinin Besin Madde Kompozisyonu ve Sindirilebilir Kuru Madde Veriminin Belirlenmesi” Tr. J. Vet. Anim. Sci., 27, 6, 1349-1355, 2003. Abstract Full Text Online (PDF)
18. Nursoy, H. ve Baytok, E. “Ekmek Mayası (Saccharomyces cerevisiae) Süt İneği Rasyonlarında Kullanılmasının Süt Verimi, Bazı Rumen Sıvısı Parametreleri ve Kan Metabolitleri Üzerine Etkisi” Tr. J. Vet. Anim. Sci., 27, 1, 7-13, 2002, (Doktora Tezi Özeti) Abstract Full Text Online (PDF)
19. Deniz, S., Bolat, D., Kaplan, O. ve Nursoy, H. “Değişik Şekillerde Üretilen Şeker Pancarı Posası Silajının Süt İneği ve Kuzu Rasyonlarında Kullanılma Olanakları. 2. Ruminal Yıkımlanabilirlik” Tr. J. Vet. Anim. Sci., 26, 4, 765-770, 2002. Abstract Full Text Online (PDF)
20. Deniz, S., Denek, N., Nursoy, H. ve Oğuz, M. N. “Değişik Şekillerde Üretilen Şeker Pancarı Posası Silajının Süt İneği ve Kuzu Rasyonlarında Kullanılma Olanakları. 3. Sindirilebilirlik ve Kuzu Besisi Denemeleri” Tr. J. Vet. Anim. Sci., 26, 4, 771-777 , 2002. Abstract Full Text Online (PDF)