MURAT GÖRAL

Dr. Öğr. Üyesi MURAT GÖRAL

Unvan DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ
Birim BİNGÖL SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU / OTEL, LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ
E-mail mgoral@bingol.edu.tr
Dahili No 4096
Oda No C4-01

1987 yılında Erzurum Narman ilçesinde doğmuştur. Gaziİlköğetim Okulu'nda ilkokulu okumuş ve Erzurum Anadolu lLsesi'nde de orta öğretimini tamamlamıştır. Düzce Üniversitesi Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu'nda lisans eğitimini dereceyle (Dönem 1.si) bitirmiş ve Düzce Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde turizm alaninda yüksek lisans yapmıştır. Aynı alanda Atatürk Üniversitesinde doktora öğrenimini tamamlamıştır.

KPDS (2009) : 70 

  1. Bozkurt Ö. & Göral M. (2013). Modern Liderlik Tarzlarının Yenilik Stratejilerine Etkisini Belirlemeye Yönelik Bir Çalışma. Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 13(4), 1-14. PDF
  2. Bozkurt,  Ö. & Göral M. (2014). The Assesment of Modern Leadership Styles In Relation With Demographic Factors. Research Journal of Business &Management , 1(3), 169-179. PDF
  3. Kement, Ü. & Göral, M. (2015). Demografik Özellikleri Açısından Turistlerin, Cittaslow Uygulaması ile İlgili Tutumlarının Değerlendirilmesi ve Tekrar Ziyaret Etme Niyetlerine Etkisi: Perşembe Örneği. Journal of Recreation and Tourism Research, (2)2, 12-19. PDF
  4. Bilgin Y. & Göral M. (2017). Sağlık Kuruluşlarında Hizmet Kalitesinin Hasta Memnuniyetine Etkisi: Bartın Devlet Hastanesi Örneği,Bartın Üniversitesi İ.İ.B.F. Dergisi, 8/16 PDF
  5. Göral, M., Kement, Ü., & , Bükey, A. (2021). Turizm Akademisyenlerinin “Kongre” Kavramı ile İlgili Kullandıkları Metaforlar Aracılığıyla Kongrelere İlişkin Algılarının Değerlendirilmesi.Turizm ve İşletme Bilimleri Dergisi, 1(1), 70-82 PDF
  6. Kement, Ü., Çavuşoğlu, S., Bükey, A., Göral, M. & Uslu, A. (2021). Investigation of the Effect of Restaurant Atmosphere on Behavioral Intention. Journal of Tourism and Services, 22(12), 222-242  PDF
  7.  Kement, Ü., Bukey, A. Başar B., & Göral, M. (2021). Envıronmentally Responsıble Behavıor Of Tourısts In Cognıtıve, Affect And Attıtude Aspects: An Integrated Approach To Sustaınable Tourısm Destınatıon. Revısta Anaıs Brasıleıros De Estudos Turístıcos / ABET, 11, 1-12 PDF
  8. Yüksel, F., Göral, M., Kement, Ü., & Güner, Ç. (2022) Türkiye’de Tüketicilerinin Kahveye Yüklediği Anlam ve Kahve Tüketim Alışkanlıkları. Ordu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyal Bilimler Araştırmaları Dergisi12(3), 1967-1996  PDF
  1. Kement, Ü. ve Göral, M. (2015). Demografik Özellikleri Açısından Turistlerin, Cittaslow Uygulaması ile İlgili Tutumlarının Değerlendirilmesi ve Tekrar Ziyaret Etme Niyetlerine Etkisi: Perşembe Örneği. Journal of Recreation and Tourism Research, (2)2, 12-19.

1- Bozkurt Ö.,MESCİ Z. ,Göral M., (2011). Yükseköğretimde Verilen Girişimcilik Eğitiminin Öğrencilerin Girişimcilik Eğilimine Etkisi: Teknik Program ve Sosyal Program Karşılaştırmalı Bir Araştırma. Uluslararası Yükseköğretim Kongresi: Yeni Yönelişler ve Sorunlar Kongresi, 3(8), 822-833 Full Text

2- Göral  M. ve Bozkurt Ö, Göral, F.(2015). Investigation of Altruistic Value Perception of Tourists That Impact on The Pro-Environmental Behavior. International Tourism and Hospitality Management Conference, 1(1), 75-75 Full Text

3-  Göral, M., Kement Ü., & Bükey, A. (2020) Turizm Akademisyenlerinin “Kongre” Kavramı ile İlgili Kullandıkları Metaforlar Aracılığıyla Kongrelere İlişkin Algılarının Değerlendirilmesi. MTCON'20 Conference on Managing Tourism Across Continent Full Text

4- Kement, Ü., Çavuşoğlu, S., Bükey, A., Göral, M. & Uslu, A. (2021). Investigation of the Effect of Restaurant Atmosphere on Behavioral Intention. MTCON'20 Conference on Managing Tourism Across Continent Full Text

5- Kement, Ü., & Bükey, A. Başar B., Göral, M.(2021). Envıronmentally Responsıble Behavıor Of Tourısts In Cognıtıve, Affect And Attıtude Aspects: An Integrated Approach To Sustaınable Tourısm Destınatıon. International Travel & Tourism Dynamics (ITTD20) Full Text

 

 

1- Göral M., Bozkurt , Ö. ,Bozkurt İ. (2015). Örgütsel Çatışma Yönetiminin Tükenmişliğe Etkisi: Çağrı Merkezi Çalışanlarına Yönelik Bir Araştırma. 1. Ulusal Toplumsal ve Kurumsal Çatışmalar\Çözümler Kongresi, 1(1), 163-180 Full Text

2- Göral, M ve Göral F. (2018)Otel İşletmelerinde Yöneticilerin Stratejik Karar Vermesini Etkileyen Faktörlerin Demografik Özellikler Açısından İncelenmesi, 18. Ulusal Turizm Kongresi Full Text

3-   GÖRAL  M & Bükey, A.  (2022). Manevi İklimlerde Var Olan Bir Turizm Ürünü Olarak Türbeler: Bingöl Örneği, 20. Geleneksel Turizm Sempozyumu, 12 Mayıs 2022,  SakaryaÖzet Metin

 

1. DAP Bölgesi Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvancılık Yatırım Havzaları Maste Planı Projesi, Kalkınma Bakanlığı, ( Araştırmacı), 2016

1- Bozkurt. Ö., Göral M. (2013)., ,Otel İşletmelerinde Yenilik Yönetimi, Bölüm adı:(Otel İşletmelerinde Yenilik Stratejileri)  Sidaş-medya-ajans-tanitim-reklamcilik-danismanlik, Editör: Muammer Mesci, Öznur Bozkurt, Basım sayısı:1, Sayfa Sayısı 216, ISBN:978-605-5267-07-0, Türkçe(Bilimsel Kitap) 

2- Göral M. (2021). Girişimcilik ve Yeinlikçilik,  Örneklerle Girişimcilik, Dijital Çağdaki Dönüşüm içinde, Ed: Bozkurt Ö. Nobel Akademik Yayınları, 

3- Göral, M. (2021).  Sanal Grişimcilik, Girişimciliği Keşfet içinde, Ed: Çıkmaz G. ve Çavuşoğlu S. Paradigma Yayınları,

4- Göral M. ve Bükey A. (2021).Destinasyon Markalaşması. C. Güçlü ve S. Çelik (Ed.), Turizm Destinasyonu El Kitabı içinde (87-111). Çanakkale: Paradigma Akademi.

5- Bükey A. ve Göral M. (2021). Aşı Turizmi. B. Demirci ve A. Solunoğlu(Ed.), Turizm Araştırma Temaları içinde (44-50). İstanbul: Çizgi Kitabevi Yayınları.

6- Kement Ü. ve Göral M. (2021). Dynamics of International Tourism: Contemporary Issues and Problems. İ. Yazıcıoğlu, Ö. Yayla, A. Işın (Eds.),Customer Satisfaction in Tourism(309-324)içinde ,  Almanya: Peter Lang.

 7- Goral, M., Bulut, Z., Basar, B., & Kement, U. (2022). The trace of sustainability approach in gastronomy science: Bibliometric analysis of studies on green restaurants. University of South Florida (USF) M3 Publishing16(9781955833103), 23.

  1. Bingöl Üniversitesi, Bingöl Turizm Çalıştayı, 16-18 Nisan 2016. (Düzenleme Kurulu Üyeliği)

Turizm Akademisyenleri Derneği İl Temsilcisi Yardımcısı (TUADER)

International Travel and Tourism Dynamics (ITTD'20) En İyi Bildiri Ödülü