ULUSAL HAKEMLİ DERGİLERDE YAYINLANAN MAKALELER
1. DEMİR P., GÜRAN H.S. and , İNCİLİ G.K.,PATIR B. Elazığ yöresel ürünlerinden cevizli sucuğun (Orcik) kimyasal ve mikrobiyolojik kalitesi. Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Veteriner Dergisi, 37(1), 13-20, 2023.
2. PATIR B. ve KAYA O. Elazığ ili’nde satışa sunulan hayvansal peynir mayalarının bazı kalite özelliklerinin incelenmesi. Fırat Üniv., Sağ. Bil. Vet. Derg., 33 (3): 161 – 168, 2019.
3. PATIR B. ve GÜRAN H.Ş. Elazığ peynirli ekmeğinin mikrobiyolojik ve kimyasal kalitesi. Dicle Üniv.,Vet. Fak. Derg.,11(2):83-87,2018.
4. ERDEM G. ve PATIR B. Elazığ’da Tüketime sunulan tulum peynirlerinde histamin düzeyleri ile bazı kimyasal kalite parametreleri üzerine araştırmalar. Fırat Üniv.,Sağ.Bil.Vet.Derg., 31 (3): 235-241, 2017.
5. ÖZPOLAT E, DİKİCİ A, KOLUMAN A, PATIR B ve ÇALICIOĞLU M. Biberiye Esansiyel Yağı ile Dekontaminasyonun Gökkuşağı Alabalıklarının (Oncorhynchus mykiss, W. 1972) Kalite Özellikleri Üzerine Etkisi. Fırat Üniv., Sağ. Bil. Vet. Derg., 31 (2): 131 – 136, 2017.
6. PATIR B., CAN Ö.P., EMİR ÇOBAN Ö. ve ÖZPOLAT E. Gökkuşağı alabalığından (Oncorhynchus mykiss) hazırlanan marinatların raf ömrü üzerine eugenol’ ün etkisi. Fırat Üniv., Fen Bil. Derg., 27(2), 9-16, 2015.
7. PATIR B., CAN Ö.P., EMİR ÇOBAN Ö. and ÖZPOLAT E. Marine edilmiş gökkuşağı alabalığı (Oncorhynchus mykiss, W. 1792) filetolarının kalite değişimleri üzerine farklı kombinasyonlarda eugenol ve asetik asitin etkisi. Turkish Journal of Science & Technology, 9 (2), 109-116, 2014.
8. KARATEPE P. ve PATIR B. Eugenol ve thymol’ ün pastörize tereyağının kimyasal mikrobiyolojik ve duyusal kalitesi üzerine etkisi. Fırat Üniv., Sağ. Bil. Vet. Derg., 26(1), 35-46, 2012.
9. PATIR B., YILDIZ N.,İNCİLİ G.K. ve GÜRSES M. Keçi sütünde somatik hücre sayısı ile toplam mezofilik aerob bakteri sayısı ve bazı yetiştiricilik özellikleri arasındaki ilişki. Fırat Üniv., Sağ. Bil. Vet. Derg., 26(3), 145-150, 2012.
10. CAN Ö.P. ve PATIR B. Kitosan kaplamanın gökkuşağı alabalığı (Oncorhynchus mykiss, W. 1792) filetolarının raf ömrü üzerine etkisi. Türk Mikrobiyol. Cem. Derg., 42(4),148-154, 2012. Doi:10.5222 /TMCD. 2012.148.
11. ŞEKER P. ve PATIR B. Kısa ve uzun ömürlü ayranlarda potasyum sorbat uygulamasının mikrobiyolojik kaliteye etkisi. Fırat Üniv., Sağ. Bil. Vet. Derg., 25(1), 25-30, 2011.
12. ŞEKER P. ve PATIR B. Kısa ve uzun ömürlü ayranlarda potasyum sorbat uygulamasının kimyasal ve duyusal kaliteye etkisi. Fırat Üniv., Sağ. Bil. Vet. Derg., 25(2), 71-81, 2011.
13. PATIR B., CAN Ö.P. ve GÜRSES M. Farklı illerden toplanan çiğ inek sütlerinde somatik hücre sayıları. Fırat Üniv., Sağ. Bil. Vet. Derg., 24(2), 87-91, 2010.
14. PATIR B., ÖZPOLAT E., ŞEKER P. ve YALÇIN H. Vakum ambalajlı gökkuşağı alabalığı (Oncorhynchus mykiss Walbaum, 1792) havyarının üretimi ve muhafazası sırasında mikrobiyolojik kalitesinde meydana gelen değişimler. Fırat Üniv.,Sağlık Bil. Derg., 25 (1): 31 - 36, 2010.
15. PATIR B., EMIR COBAN O. ve DUSUKCAN M. Atatürk baraj gölü’nde yaşayan Capoeta Trutta (Heckel, 1843)’nın bazı büyüme özellikleri ile et verimi ve kimyasal bileşimi. e-Journal of New World Sciences Academy, 4(2), 21-30, 2009.
16. ÖKSÜZTEPE G., PATIR B., DİKİCİ A. ve İLHAK O.İ. Elazığ’da tüketime sunulan vakum paketli taze kaşar peynirlerinin mikrobiyolojik ve kimyasal kalitesi. Fırat Üniv., Sağ. Bil. Vet. Derg., 23(2),89-94, 2009.
17. PATIR B., ÖKSÜZTEPE G., EMİR ÇOBAN Ö. ve DİKİCİ A. Dondurulmuş karides etinden hazırlanan kroketlerin raf ömrü. Fırat Üniv., Sağlık Bil. Vet. Derg., 23(1),29-37, 2009.
18. ÖZPOLAT E. ve PATIR B. Gökkuşağı alabalığı (Oncorhynchus Mykiss Walbaum, 1792) yumurtasından havyar yapımı ve bazı kimyasal parametreler üzerine araştırmalar. Süleyman Demirel Üniv.,Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Derg.,5(1-2),50-57, 2009.
19. ÖKSÜZTEPE G., PATIR B., DİKİCİ A., BOZKURT Ö.P. ve ÇALICIOĞLU M. Elazığ’ da tüketime sunulan çökeleğin mikrobiyolojik ve kimyasal kalitesi. Fırat Üniv., Sağlık Bil.Vet. Derg., 21(1), 27-31, 2007.
20. DUMAN M. ve PATIR B. Tütsülenmiş aynalı sazan (Cyprinus carpio L) filetolarının bazı kimyasal ve duyusal özelliklerinin belirlenmesi. Fırat Üniv. Fen ve Müh. Bil. Derg., 19(4), 463-472, 2007.
21. PATIR B. ve DUMAN M. Tütsülenmiş aynalı sazan (Cyprinus carpio L) filetolarının muhafazası sırasında oluşan fiziko kimyasal ve mikrobiyolojik değişimlerin belirlenmesi. Fırat Üniv., Fen ve Mühendislik Bilimleri Derg., 18(2), 187-193, 2006.
22. PATIR B., ÖKSÜZTEPE G., ŞEKER P. ve DİKİCİ A. Elazığ’ da tüketime sunulan açık ayranlar ile orijinal ambalajlı ayranların mikrobiyolojik ve kimyasal kalitesi. Fırat Üniv., Sağlık Bil.Vet. Derg., 20(5), 357-363, 2006.
23. PATIR B., ÖKSÜZTEPE G. ve İLHAK O.İ. Elazığ da tüketime sunulan kaymaklı ve meyve aromalı dondurmalarda koliform bakterilerin dağılımı. Fırat Üniv., Sağlık Bil. Enst. Derg., 20(1), 1-7, 2006.
24. PATIR B. ve GÜREL İNANLI A. Elazığ’da taze olarak tüketime sunulan istavrit (Trachurus mediterraneus S 1868) balıklarının mikrobiyolojik kalitesi ve TMA-N değerleri. Fırat Üniv., Fen ve Mühendislik Bil. Derg., 17(2), 360-369, 2005.
25. ÖKSÜZTEPE G., PATIR B., İLHAK O.İ. ve ŞEKER P.Elazığ'da tüketime sunulan meyveli ve çeşnili dondurmaların mikrobiyolojik ve kimyasal kalitesi. Selçuk Üniv.,Vet. Bil. Derg., 21(1-2), 71-78, 2005.
26. PATIR B., DUMAN M. ve İLHAK O.İ. Farklı ağaç türleriyle tütsülenen aynalı sazan (Cyprinus carpio L) filetolarının duyusal kimyasal ve mikrobiyolojik kalitesi. Selçuk Üniv.,Vet. Bil. Derg., 21(1), 51-61, 2005.
27. PATIR B., ÖKSÜZTEPE G., İLHAK O.İ. ve BOZKURT P. Elazığ’ da tüketime sunulan kaymaklı (sade) dondurmaların mikrobiyolojik ve kimyasal kalitesi. Selçuk Üniv.,Vet. Bil. Derg., 20(1), 23-28, 2004.
28. GÜREL İNANLI A. ve PATIR B. Tuzlanmış ve potasyum sorbat uygulanmış alabalık (Oncorhynchus mykiss W) filetolarının raf ömrü ile sorbat kalıntılarının incelenmesi. Selçuk Üniv.,Vet. Bil. Derg., 20(3), 23-34, 2004.
29. PATIR B., DİNÇOĞLU A.H. ve GÜREL A. Keban baraj gölü tatlı su ıstakozlarının (Astacus leptodactylus Escholtz 1823) mikrobiyolojik kalitesi ile mikrobiyel florası üzerine araştırmalar. Ege Üniv.,Su Ürünleri Derg., 19(1),19-28, 2002.
30. PATIR B., ATEŞ G. ve DİNÇOĞLU A.H. Geleneksel yöntemle üretilen tulum peynirinin olgunlaşması sırasında meydana gelen mikrobiyolojik ve kimyasal değişimler üzerine araştırmalar. Fırat Üniv., Sağlık Bil. Enst. Derg., 15(1),1-8, 2001.
31. PATIR B. ve DİNÇOĞLU A.H. Elazığ da tüketime sunulan taze beyaz peynirler ile tulum peynirlerinde Brucella spp’ nin varlığı üzerine araştırmalar. Fırat Üniv., Sağlık Bil. Enst. Derg., 15(1), 15-22, 2001.
32. ATEŞ G. ve PATIR B. Starter kültürlü tulum peynirinin olgunlaşması sırasında duyusal kimyasal ve mikrobiyolojik niteliklerinde meydana gelen değişimler üzerine araştırmalar. Fırat Üniv., Sağlık Bil. Enst. Derg., 15(1), 45-56, 2001.
33. GÜREL A. ve PATIR B. Keban baraj gölü ıstakozlarının (Astacus leptodactylus ESCH 1823) et verimi ve kimyasal bileşimi. Selçuk Üniv.,Vet. Bil. Derg., 17(2), 23-30, 2001.
34. PATIR B., GÜREL A., ATEŞ G. ve DİNÇOĞLU A.H. Potasyum sorbat uygulanmış tuz kürü aynalı sazan (Cyprinus carpio L) filetolarının üretimi ve muhafazası sırasında meydana gelen mikrobiyolojik ve kimyasal değişimler üzerine araştırmalar. Selçuk Üniv.,Vet. Bil. Derg., 17(2), 31-44, 2001.
35. PATIR B., DİNÇOĞLU A.H. ve GÜREL A. Farklı sıcaklıkta muhafaza edilen dondurulmuş kerevitlerin (Astacus leptodactylus ESCH.,1823) mikrobiyolojik ve kimyasal kalitesi. Selçuk Üniv.,Vet. Bil. Derg., 17(1), 139-147, 2001.
36. PATIR B., ATEŞ G., DİNÇOĞLU A.H. ve KÖK F. Elazığ’da Tüketime sunulan tulum peynirinin mikrobiyolojik ve kimyasal kalitesi ile laktik asit bakterileri üzerine araştırmalar. Fırat Üniv.,Sağlık Bilimleri Enst. Derg., 14(1),75-83, 2000.
37. PATIR B., GÜVEN A. ve ARSLAN A. Şavak salamura beyaz peynirlerde bazı patojen mikroorganizmaların varlığı üzerine araştırmalar. İstanbul Üniv.,Vet.Fak. Derg., 24(1), 45-54, 1998.
38. PATIR B., ARSLAN A.ve GÜVEN M. Şavak salamura beyaz peynirlerinin mikrobiyolojik kalitesi. Selçuk Üniv.,Vet. Bil. Derg., 11(1),51-56,1995.
39. ÇELİK C., PATIR B., SALTAN S.ve GÜVEN M. Elazığ’da tüketime sunulan dondurmaların hijyenik kalitesi ve genel koloni sayısı ile metilen mavisi indirgeme süresi arasındaki korelasyon üzerine araştırmalar. Selçuk Üniv.,Vet. Bil. Derg., 11(1), 67-72, 1995.
40. PATIR B., GÜVEN A.ve SALTAN S. Elazığ’ da tüketime sunulan kahvaltılık tereyağlarının kalitesi üzerinde araştırmalar. Selçuk Üniv.,Vet. Bil. Derg., 11(1),77-81,1995.
41. PATIR B., ARSLAN A.ve GUVEN M. Bacterial flora of mirror carp skin (Cyprinus carpio L) living in Keban dam lake. Doğa-Tr. J. of Veterinary and Animal Sciences, 17(4),281-284,1993.
42. TEKİNŞEN O.C., PATIR B. ve ALKAN M. Şavak peynirinde koliform grubu mikroorganizmalar üzerine araştırmalar. Selçuk Üniv. Vet. Fak. Derg., 9(2), 8-12, 1993.
43. ARSLAN A., GÜVEN A., SALTAN S. ve PATIR B. Elazığ’ da tüketime sunulan çiğ köftelerin mikrobiyolojik kalitesi üzerine araştırmalar. Fırat Üniv. Sağlık Bil. Derg., 6(1),13-18,1992.
44. PATIR B., GÜVEN M. ve ARSLAN A. Elazığ bölgesi içme ve kullanma, kaynak, kuyu ve göl sularının hijyenik kaliteleri üzerinde araştırmalar. Fırat Üniv. Sağlık Bil. Derg., 6(1,2),127-134,1992.
45. PATIR B., AKSAKAL M., YILDIZ N. ve AŞAN T. Pekin ördeği karaciğerinin kimyasal bileşimi üzerine incelemeler. Hay. Araş. Derg., 2(2),51-52,1991.
46. PATIR B., ÇELİK C., ÖZDEMİR Y. ve AŞAN T. Keban baraj gölü küpeli sazanlarının (Barbus capito pectoralis) bakteriyel florası. Fırat Üniv.,Sağlık Bil. Derg.,5(1),47-55, 1991.
47. ÇELİK C., ÖZDEMİR Y., AŞAN T. ve PATIR B. Keban baraj gölü küpeli sazanlarının (Barbus capito pectoralis) mikrobiyolojik kimyasal kalitesi ve et verimi. Ege Üniv., Su Ürünleri Yüksek Okulu Dergisi, 7(25-28), 156-167, 1990.
48. PATIR B. The viability span of enterotoxigenic coagulase-positive Staphylococcus aureus and microbiological and chemical changes in quality of brined Şavak cheese during its ripening. Doğa TU Vet. ve Hay. Dergisi, 2(1), 59-71,1987.(Doktora tezinden yayımlanmış makale).
DERLEME
1. KARATEPE, P., YALÇIN, H., PATIR, B. ve AYDIN,I., Kefir ve Kefirin Mikrobiyolojisi . Elektronik Mikrobiyoloji Dergisi TR, (Eski adı: OrLab On-Line Mikrobiyoloji Dergisi), Cilt: 10, Sayı: 1, Sayfa: 1-10, 2012.
2. EMİR ÇOBAN Ö. ve PATIR B. Antioksidan Etkili Bazı Bitki ve Baharatların Gıdalarda Kullanımı. Gıda Teknojileri Derg.,, 5(2), 7-19, 2010.
DİĞER
1. BAHRİ PATIR ve diğer hazırlayanlar. VETERİNER HEKİMLİĞİ TERİMLERİ SÖZLÜĞÜ. Cahit KALKAN ve Recep TOPARLI (Yayın yönetmenleri), Türk Dil Kurumu Yayınları : 954., Gözden geçirilmiş ve genişletilmiş 2. Baskı., İleri Haber Ajansı Tanıtım İletişim Matbaacılık Yayıncılık ve Tic.A.Ş., Bahçelievler / İstanbul, Mart 2017, 2403 sayfa.
2. BAHRİ PATIR ve diğer hazırlayanlar. RESİMLİ DENEY HAYVANLARI TERİMLERİ SÖZLÜĞÜ. Cahit KALKAN ve Cengiz YAKINCI (Yayın yönetmenleri), Türk Dil Kurumu Yayınları : 1118., Birinci Baskı., Ertem Basım Yayın Dağıtım., Çankaya / Ankara, Nisan 2014, 798 sayfa.
3. BAHRİ PATIR ve diğer hazırlayanlar. VETERİNER HEKİMLİĞİ TERİMLERİ SÖZLÜĞÜ. Cahit KALKAN ve Recep TOPARLI (Yayın yönetmenleri), Türk Dil Kurumu Yayınları, Birinci Baskı., Acar Basım ve Cilt San.,Tic.A.Ş., Avcılar / İstanbul, Mayıs 2009, 1904 sayfa.
4. PATIR,B., Halk Sağlığı Açısından Şavak peynirleri. Genç Fırat. Fırat Üniversitesi Aylık Öğrenci Gazetesi, Yıl: 3, Sayı: 20,1990.