ESMA NUR BULUT

Öğr. Gör. ESMA NUR BULUT

Unvan ÖĞRETİM GÖREVLİSİ
Birim GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MESLEK YÜKSEKOKULU / GIDA İŞLEME
E-mail enbulut@bingol.edu.tr
Dahili No 5833
Oda No GT-Y-3

1997 yılında Trabzon'da doğdu. İlk öğrenimini Bingöl'de, lise öğrenimini Konya'da tamamladı. 2015 yılında başladığı Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü'nden 2019 yılında mezun oldu. 2019 yılında Necmettin Erbakan Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilimdalı'nda yüksek lisans çalışmalarına başladı. 2021 yılında yüksek lisans eğitimini tamamladı. 2022 yılında Necmettin Erbakan Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilimdalı'nda başladığı doktora eğitimine halen devam etmektedir. 2023 yılında Bingöl Üniversitesi Gıda, Tarım ve Hayvancılık Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölümü'ne öğretim görevlisi olarak atandı. 

Öğrenim Durumu Üniversite Fakülte/Enstitü Bölüm Yıl
Lisans Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 2015-2019
Yüksek Lisans Necmettin Erbakan Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği 2019-2021
Doktora Necmettin Erbakan Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği 2022-

 

Gıda Güvenliği

Tahıl İşleme Teknolojisi

Tahıl ve Ürünleri Analizleri

Genel Laboratuvar Teknikleri

Et ve Ürünleri Analizleri

Et Bilimi ve Teknolojisi

Gıda Analizleri

Çiğ Süt Analizleri

Laboratuvar Teknikleri

Gıda Kalite Kontrol

Gıda Mevzuatı ve Kalite Kontrol

Kalite Yönetim Sistemleri

Kalite Güvencesi ve Standartları

Sektörel Eğitim Uygulamaları

YÖKDİL: Fen Bilimleri / 82.5

Bulut, E.N., Ertaş, N., "Muffin Cake Coating Using Antioxidant and Antimicrobial Edible Film and Investigating Its Functional, Microbial and Sensory Characteristics During The Storage Time", Irian Journal of Chemistry and Chemical Engineering, 2024, doi:10.30492/IJCCE.2024.1999685.6104.

8th International Mardin Artuklu Scıentific Researches Confererence: Yenilebilir Filmlerin Gıda Endüstrisinde Kullanım Alanları  (Tam Metin)

8th International Mardin Artuklu Scıentific Researches Confererence: Functıonal Vegetable Milk (Abstract)

V. International Agricultural, Biological & Life Science Conference: Effects of Aquafaba As Alternative Plant Additive On Physical, Textural And Sensory Characteristics Of Eggless Turkish Pasta (Erışte) (Full Text)

ICONFOODS'23 2nd International Congress on Food Researches: FUNCTIONALITY OF PUMPKIN IN CAKE PRODUCTION (Full Text)

ICONFOODS'23 2nd International Congress on Food Researches: KARAYEMİŞ MEYVESİNİN YETİŞME ŞARTLARI, KİMYASAL BİLEŞİMİ, SAĞLIK AÇISINDAN FAYDALARI VE FONKSİYONEL ÜRÜNLERDE KULLANIMI (Tam Metin)

ICONFOODS'23 2nd International Congress on Food Researches: IMPROVEMENT OF FUNCTIONAL CORN CHIPS WITH DIFFERENT DRYING POMEGRANATE (Punica granatum) BY-PRODUCT (Full Text)

2209-B SANAYİYE YÖNELİK LİSANS ARAŞTIRMA PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI: Püskürtmeli Kurutucuda Mikroenkapsülasyon Yöntemiyle Aromalı Yumurta Akı Tozu Üretimi

Bulut, E.N., 2023, Süt ve Süt Ürünlerinin Diyet Lif İçeriği Yüksek Gıdalar ile Zenginleştirilmesi, Süt ve Süt Ürünlerinde Yenilikçi Yaklaşımlar II, Iksad Publishing House, 161-180. (Kitap Bölümü)

High Performance Liquid Chromatography