AYŞE KOÇ APUHAN

Öğr. Gör. AYŞE KOÇ APUHAN

Unvan ÖĞRETİM GÖREVLİSİ
Birim BİNGÖL SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU / OTEL, LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ
E-mail akapuhan@bingol.edu.tr
Dahili No 4120
Oda No B4-01

1978 yılında Bingöl'ün Genç ilçesinde doğdu. İlk ve orta eğitimini Bingöl'de, Lise eğitimini ise Elazığ' da tamamladı.

1997 yılında Ankara Gazi Üniveristesi, Mesleki Eğitim Fakültesi, Aile Ekonomisi ve Beslenme Öğretmenliğini kazandı ve 2001 yılında mezun oldu. 

2001- 2019  yılılları arasında Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda Yiyecek ve İçecek Hizmetleri öğretmenliği ve yönetici olarak çalıştı.

2019 yılında  Bingöl Üniversitesinde Öğretim Görevlisi olarak göreve başladı.

Halen Bingöl Üniversitesi Otel, Lokanta ve İkram Himetleri Bölümü Program Başkanı olarak görevine devam etmektedir.

Evli ve iki çocuk annesidir.


 

 

 

DERECE  ÜNİVERİSTE/FAKÜLTE PROGRAM YIL
Yüksek Lisans İstanbul  Ayvansaray Üniversitesi  Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Gastronomi ve Mutfak Sanatları                       2019- 2021
Lisans Ankara Gazi Üniversitesi  Mesleki Eğitim Fakültesi Aile Ekonomisi ve Beslenme Öğretmenliği 1997-2001

 

 

 

GÖREV ADI GÖREV YERİ BAŞLAMA TARİHİ BİTİŞ TARİHİ
Öğretim Görevlisi Bingöl Üniveristesi 2019 ...

 

GÖREV DÖNEMİ

UNVAN

KURUM

BÖLÜM

2018- 2019  Öğretmen Milli Eğitim Bakanlığı Bingöl Mesleki Eğitim Merkezi

        2009-2018         

 Öğretmen

Milli Eğitim Bakanlığı

Karşıyaka Mesleki Teknik Anadolu Lisesi

2002-2009

 Yönetici

Milli Eğitim Bakanlığı

Bingöl Kız Meslek Lisesi

2001-2002

 Öğretmen

Milli Eğitim Bakanlığı

Bingöl Kız Meslek Lisesi

 

DERS ADI DERS SAATİ

Yöresel Mutfak

3

Pişirme Yöntemleri I.

5

Kat Hizmetleri Organizasyonu

2

Türk Mutfak Sanatları I.

4

Gıda Bilimi Teknolojisi

2

Türk Mutfak Sanatları II

4

Beslenme İlkelereri ve Menü Planlama

2

Mesleki Uygulamalar

8

Kongre ve Fuar Organizasyonu

3
Gastronomi ve Yiyecek Tarihi 2

1)  KOÇ APUHAN,  A. &  BEYAZKAYA, T.  (2019). Bingöl’ün yenilebilir yabani bitkilerinin gastronomi turizmine etkisi üzerine bir araştırma. Tourism and Recreation , 1 (1) , 31-37 . 

2)  KOÇ APUHAN, A. & KEMENT, Ü. (2022). The Effect of Gastro-Tourists Locavorism and Food Personality Features on Local Food Purchase Intention: Gaziantep Province Sample. Hitit Sosyal Bilimler Dergisi, 15(1), 211-223.

 

1)  KOÇ APUHAN A. &  BAYATKARA Y. (2021). Coğrafi işaretli Ürünlerin Gastronomi Turizmine Etkisi. III. INTERNATIONAL SUSTAINABLE TOURISM CONGRESS EXTENDED ABSTRACT BOOK 12th – 14th November 2021 (Online) Bingöl-Ordu. 519-524.

2)  KOÇ APUHAN A., HAMARAT, H. & GÖRAL, M. (2023). Uğurlu Gıda Olarak Nitelendirilen Gastronomi Ürünlerinin Ritüellerde Kullanımı (Bingöl İli Örneği). 23. Ulusal Turizm Kongresi, Denizli.

1. Kement, Ü., KOÇ APUHAN, A., KAPLAN, H. BÜRKÜK M. & ÇAKIR, M. (2018). Gastro Kültür Bingöl. İstanbul:  Oğlak Yayıncılık. ISBN: 978-975-329-937-4

2. KOÇ - APUHAN, A. & GÖRAL M. (2023). Geleceğin Helal Turizm Trendleri: Helal Tatil İşletmeleri ve Helal Sertifikalı Ürünler. Gündüz, C. (Ed.), Turizmde Dijital Gelecek: Seyahat, Konaklama, Rehberlik ve Gastronomide Teknolojik Trendler ve Yenilikçi Uygulamalar. (ss. 229-236). Detay Yayıncılık. ISBN: 978-605-254-776-2.