KEVSER ALACA

Öğr. Gör. KEVSER ALACA

Unvan ÖĞRETİM GÖREVLİSİ
Birim GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MESLEK YÜKSEKOKULU / GIDA İŞLEME
E-mail kalaca@bingol.edu.tr
Dahili No 5590
Oda No GT-Y-3

Bingöl doğumlu olup, ilk öğrenimini Bingöl'de orta öğrenimini Kayseri'de tamamlamıştır. 2016 yılında Adıyaman Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Birincisi olarak yüksek onur ile mezun olmuştur. Aynı yıl Van Yüzüncü Yıl Ünivesitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölüm'ünde tezli yüksek lisansa başlamıştır. 2019 yılında aynı üniversitede doktoraya başlamış olup, halen eğitimine devam etmektedir.

 

Öğrenim Durumu Üniversite Fakülte/Enstitü Bölüm/ABD Yıl
Lisans Adıyaman Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 2016
Yüksek Lisans Van Y.Y.Ü Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği 2019
Doktora Van Y.Y.Ü Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Devam
 
  • Çiğ Süt Analizleri
  • Gıda Bilimi ve Teknolojisi
  • Süt Tesisi Kuruluş ve Organizasyonu
  • Girişimcilik
  • İş Sağlığı ve Güvenliği
  • Gıda Sanayiinde Hijyen ve Sanitasyon
  • Genel Laboratuvar Teknikleri
  • Laboratuvar Güvenliği
  • Gıda Mikrobiyolojisi
  • Gıda Analizleri
  • Özel Gıdalar Teknolojisi
  • Çalışanlarda Beslenme ve Besin Sanitasyonu

YÖKDİL FEN BİLİMLERİ (İNGİLİZCE): 83.75

Alaca, K., Okumuş, E., Bakkalbaşı, E., Javidipour, İ.,''Phytochemicals and antioxidant activities of twelve edible wild plants from Easters Anatolia, Turkey'', Food  Science and technology (campinas), 09 July 2021. 

Kongreler ve Bildiriler

Alaca, K. ve Baştürk, A., Pekan Cevizi (Carya İllinoensis)’nin Biyoaktif Bileşenleri ve Fizyolojik Özellikleri (21.12.2019). Yayın Yeri: 3. Uluslararası Tarım, Hayvancılık ve Kırsal Kalkınma Kongresi Van/ Türkiye (Sözlü sunum).

 Alaca K ., Baştürk A., Soysona Ar, Ö., Ocak E.,, Liposomes Structure, Characteristic and Use In Food (11.13.2020). 5th International Conference on Agriculture, Animal Husbandry and Rural Development Ankara, Turkey (Sözlü Sunum).

Alaca, K. ve  Bakkalbaşı, E., Phenolıc Contents and Antioxidant Activities of Some Wild Plants Consumed as Food in Van province (11.13.2020). 5th International Conference on Agriculture, Animal Husbandry and Rural Development Ankara, Turkey (Sözlü Sunum).

 Alaca, K ve Baştürk, A., Chemical Composition and Antimicrobial Activity of Essential Oils of Lavender (11.13.2020). 5th International Conference on Agriculture, Animal Husbandry and Rural Development Ankara, Turkey (Sözlü Sunum).

  • ''Arı Ürünleri ile Sağlıklı Beslenme ve Güncel Çalışmalar ''  Konulu Eğitim